З 1 лютого 2015 року всі податкові накладні підлягають обов’язковій реєстрації в ЄРПН

З урахуванням змін, внесених Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ до Податкового кодексу України, обов’язковій реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) підлягають всі податкові накладні, сформовані за операціями, датованими починаючи з 1 лютого 2015 року, в тому числі податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування, а також податкові накладні, що не надаються покупцю, а також незалежно від суми ПДВ, вказаній в такій податковій накладній

 

Розрахунок коригування до таких податкових накладних також обов’язково реєструється в ЄРПН. 

Протягом дії тестового режиму системи електронного адміністрування ПДВ (з 1 січня до 1 липня 2015 року) відсутні обмеження щодо реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування. Тобто реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН протягом тестового режиму здійснюється незалежно від наявності "вхідних" податкових накладних, сплати ПДВ під час розмитнення товарів, а також без поповнення рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ (абзац другий пункту 35 підрозділу 2 розділу ХХ Кодексу). 

Відео дня

Термін реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН не змінився та становить 15 календарних днів з дати складання податкової накладної/розрахунку коригування (пункт 201.10 статті 201 Кодексу). 

Покупці – платники податку мають можливість отримувати з ЄРПН електронні копії податкових накладних/розрахунків коригування, які зареєстровані в ЄРПН їх контрагентами – постачальниками. 

Для цього покупець надсилає в електронному вигляді запит до ЄРПН, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН та податкову накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді (пункт 201.10 статті 201 Кодексу). 

Податкова накладна, складена в електронному вигляді, яка отримана з ЄРПН покупцем, вважається такою, що отримана від постачальника.

Таке роз‘яснення наведено у листі ДФС України від 19.01.2015 р. № 1403/7/99-99-19-03-01-17 «Про систему електронного адміністрування ПДВ».

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up