З нами поводяться не по-європейськи

З нами поводяться не по-європейськи
Кар'єр потопає в сміттєзвалищах побутових відходів
Починається розслідування дотримання законодавства

Якщо говорити  про добування каоліну, то в Україні його поклади сягають 10 відсотків від світових запасів. Одним з найбагатших родовищ є Глуховецьке, що межує з магістраллю залізничної дороги “Жмеринка-Київ-Шепетівка”.
Навколо комбінату розміщене селище Глухівці. Інколи візуально не можна розпізнати, де початок, де кінець підприємства — стерта межа між ним та початком селища. Край дороги на незначній відстані — прірва кар’єру. Дорога побудована так, що всі дорожні автомобільні магістралі громади несуть навантаження по розробці і видобутку каоліну. Фактично 100-відсотково всі вони сходяться в центр села з усіма витікаючими наслідками. Що гупнуло в кар’єрі або на заводі, автоматом луною віддається по всьому селищу. Знаходячись в квартирі, від шуму та пилюки, часто мешканці думають: “Точно знаходжусь у себе в хаті? Може в цеху переробки каоліну?”
Якщо зробити виборку за літо про погоду в цьому регіоні, то бачимо, що стояли сонячні і гарні дні. При в’їзді в селище звертаєш увагу на неймовірне накопичення пилу в повітрі. Він хрустить на зубах. Подразнює ніздрі. Під ногами по асфальту хрустить роками накопичена пилюка, яка здіймається стовбуром при змаху руки. При проходженні будь-якого транспорту, як на війні, виникає крайня необхідність мати при собі протигаз. Не дивно, що всі мешканці ходять в темному одязі… І в цьому нагромадженні пилюки, відсутності тротуарних доріжок для пішоходів, бігають діти — на ходу споживаючи, хто кавуна, хто яблуко. Дивує, що це вже нікого не хвилює. І ніхто не звертає уваги. 
Власник німецький. Підхід український. Вірніше — януковський. А чому б і ні? Фінансовий керівник підприємства - громадянин Росії. Зі слів членів громади, колишній військовий.
Спроби журналістів зустрітися з керівництвом підприємства не дали результатів. Однак на флагштоках при адмінприміщенні комбінату майорять прапори України та Німеччини. Хочеться зняти прапор України на підприємстві, яке створило нелюдські умови побутового середовища громади Глухівець. І чи давала згоду громада на право розміщення прапора Німеччини і чи відповідає це Закону України про правила використання державної символіки? На всі ці запитання ми хотіли б почути відповіді від керівника вказаного підприємства та сільського голови.

Небезпека для дітей — так вони йдуть до школи
Ви навіть не уявляєте, які допускаються порушення при експлуатації кар’єра. З метою висвітлення повної картини порушень українського законодавства в сфері користування надрами, ми проводимо журналістське розслідування з залученням незаангажованих фахових спеціалістів в даній галузі.
Далі буде. Всі зацікавлені взяти участь у розслідуванні, телефонуйте (068-308-01-25)
Владислав ШИРКА

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • сват

    Тому що нинішня влада в природі бачить лише ресурси, тобто гроші, гроші і ще раз гроші! власну кишеню.за державу їм чхати суспільство до одного місьця.
  • сват

    Українці, які створили імперію. Універсальний бюрократ Безбородько



    Його талант вивів Російську імперію у вищу лігу європейських держав. Він почав із приєднання Криму, а закінчив Наполеоном. За 24 роки провінційний чиновник Олександр Безбородько досяг усіх мислимих висот в системі імперської бюрократії - аж до канцлера.
  • сват

    Жить нужно полноценно и интересно. Надо гореть, а не дымить».
  • сват

    Добробут громади починається тут.Нажаль громада неактивується навколо градообразуючих підприємств..Легше зфальшувати чим відлстоювати громадою інтереси суспільства.Нікчемні зарплати.Звільнення робочих місьць.Відсутність дотримання норм техніки безпеки.Варварське ставлення да надр.Результат 5 в маслі чиновників.Тисячі жебраків..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up