Залізничну лікарню рятує громада

Залізничну лікарню рятує громада
12 березня Координаційна рада Козятинщини на круглому столі “RIA-Козятин” “Майбутнє залізничної лікарні” розглянула питання про подальшу долю цього закладу

Громада активно підключилась до ініційованого на раді збору підписів під зверненнями до депутатів всіх рівнів та влади з вимогою не допустити знищення цього медичного закладу.  
Які перспективи на сьогодні, турбує кожного. 
Приємну новину повідомив газеті депутат Вінницької обласної ради Павло Ясний (який запропонував на “круглому столі” своє бачення вирішення проблеми шляхом переходу установи у підпорядкування області). 20 березня під час проведення сесії облради він оголосив, як і обіцяв, депутатський запит. 
За словами нашого народного обранця, і керівництво області, і всі без винятку присутні колеги-депутати з розумінням поставились до необхідності вивчити і розглянути питання про можливість прийняття у спільну власність територіальних громад Вінницької області цілісного майнового комплексу медичного закладу, з метою його збереження та ефективного використання.
— За дорученням від імені колективу лікарні, від імені громадської ради та громади Козятинщини на сесії я висловив подяку керівництву області за вирішення питання виділення додаткових коштів з обласного бюджету. Завдяки цьому буде погашена існуюча кредиторська заборгованість по заробітній платі та комунальних послугах, а також на найближчий період буде забезпечене необхідне фінансування для функціонування закладу, — розповів Павло Ясний.
На сесії був присутній новий голова обласної держадміністрації Валерій Коровій (також депутат облради). Він повідомив, що ним вже створені дві робочі групи, які вироблять механізм інтегрування Козятинської (а також  Жмеринської) відділкової лікарні в обласну систему охорони здоров’я. Валерій Вікторович запропонував присутнім підтримати запит козятинського депутата Ясного і долучитись до спільного вирішення цієї важливої проблеми. 
Такий варіант — найбільш оптимальний, ефективний і безболісний. Як для працівників лікарні, так і для жителів нашого міста.

Підготувала Тетяна ЛОЗІНСЬКА

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Андрей Ткачук

    О, пішов бруд:) Гівнюки всрались і засмерділи.
  • KOlya Davidov

    А чому ви не пишете що проїзд в електричці козятин- київ зріс з 13грн до 22грн. Хоча с киева так і залишився 13грн. Електрички не змінились як була скотовозка так і лишилась, тож за що ми переплачуемо? І кому ці гроші лягають в карман? Нас грабують серед білого дня. Тож нехай залізниця і утримує лікарню, чому всі козятинські платники податків повинні утримувати безруких лікарів, застарілу техніку, та хамське обслуговування?

    Грабовий Олександр reply KOlya Davidov

    Цікаво, скільки коштує автобус від козятина до києва
  • KOlya Davidov

    Всім паціентам готувати гаманці, тепер все фінансування лікарні ляже на ваші плечі.
  • Андрей Ткачук

    Слава Богу, є депутат обласної ради Ясний, який вміє думати і щось робить. У міських депутатів ні мозгів, ні совісті. Подивився записи сесій - це просто ЖАХ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up