Запитання, на які навряд чи почуємо відповідь.

  • 777
Відкритий лист панам С.Миклусі, О.Пузирю, О.Гвелесіані і всім тим, хто приймав участь в руйнуванні пам’ятника В.І.Леніну.

Пройшло вже більше року з того часу, як група «несподівано» прибулих з обласного центру молодиків, забезпечивши охорону не дуже охайним мешканцям сусідніх сіл, під радісний регіт присутніх на площі, скинули з постаменту пам’ятник Володимиру Леніну. Ще через декілька днів був демонтований і постамент («добити» залишки якого не можуть і досі). Ви і ваші прибічники забезпечували «ідеологічне підґрунтя» цієї акції. Це був «апофеоз» «революції по-козятинські».

Пройшло вже більше року… Ну і що? Які наслідки і перспективи? Вам і вашим соратникам тоді полегшало? Мабуть… Невже саме в цьому була кінцева мета вашої «революції Гідності»?

Думаю, що надто сміливо буде стверджувати, що рівень гідності і самоповаги жителів Козятина виріс за «звітний період». Жебракам ці почуття невідомі. А ми всі (чи – майже всі) поступово переміщаємось саме в цей стан!

Відео дня

Трьохкратне знецінення гривні, більше як подвійний «стрибок» цін, безробіття, війна, вбиті і поранені земляки – це те, про що ви мріяли в той достопам’ятний вечір? Скажений підйом комунальних тарифів, згортання виробництва і товарообігу, розподіл суспільства на «своїх» і «чужих», пошук «ворогів народу» - це і був омріяний «початок Великого шляху»?

Ви скажете: «Ні, мета була зовсім іншою! Цим відкривалася дорога до Європи, до демократії, ліквідації корупції і гідного рівня життя!» Але чому я – спостерігаючи все, що відбувається зараз і відчуваючи це на собі – повинен вам вірити? Адже, поки що, ми всі бачимо навколо себе явища прямо протилежні! Ви обрали свій шлях. Це ваше право… Але: чому ви мене і мою родину теж «волочите» цим шляхом? Я ж його не обирав! Підкреслюю: я далеко не прибічник того суспільного устрою України, який існував до цього. Але сьогодні ще гірше!

Можу собі тільки уявити, який галас відразу ж піднімуть різноманітні «патріоти», «герої України» і інші «аноніми», прочитавши ці стрічки! (Від звинувачень у «антипатріотизмі» і «п’ятій колоні» до «неправильної національності» і побажань «на гіляку!»). Що ж: це набагато легше, ніж по суті відповісти на незручні запитання. Чесно кажучи, я і не вірю, що відповіді від вас хтось колись почує. Справа не в тому.

Перш, ніж «накапати» на мене в СБУ чи неофіційним «загонам зачистки», наберіться сміливості і публічно дайте відповідь: « Що ще на вашому «світлому шляху» ви повинні зруйнувати?» Дивлячись на наше місто зрозуміло, що головними «пам’ятниками тоталітарного минулого» в Козятині залишились хіба що багатоповерхові будинки. Якщо так – то почніть із своїх осель. Це, принаймі, буде чесно!

І.Й.Лівшиць

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (21)
  • Анонім

    Наші оселі, збудовані "на совість" радянськими будівельниками, руйнуються самі. Пан Гуменюк може Вам розповісти, якщо Ви не в курсі. Може нехай кожен робить свою справу якісно?
  • Анонім

    Ви може б розповіли читачам, де будете брати стільки коштів на субсидії? Ви вже розібрались у цьому питанні? Ті хто живуть на пеших і останніх поверхах в однокімнатних квартирах в середньому платитимуть тільки за газ по 700 грн. на місяць. А мінімальна зарплата яка? 1200 грн. Ще 100 за іншу комуналку. На 400 грн як місяць прожити? А у більшості ще й діти є.
  • Anonymous

    Даремно знесли постамент з-під Леніна. На ньому можна було інший пам'ятник поставити (Шевченку, наприклад).
  • Анонім

    Російські військові сполуки, які воювали на боці фашистської Німеччини (короткий перелік):

    1. РОА Власова

    2. Батальйон Муравйова,

    3. Бойовий Союз Російських Націоналістів (БСРН)

    4. Братство Руської Правди

    5. Дивізія «Руссланд»

    6. Добровольчий полк СС «Варяг»

    7. Зелена Армія Особливого Призначення,

    8. Комітет Визволення Народів Росії (КОНР)

    9. Національна Соціалістична Партія

    10. Організація «Цепелін»

    11. РОНА

    12. Російська Корпус

    13. Російська загін дев'ятого армії Вермахту,

    14. хіві,

    15. Російська особовий склад в дивізії СС «Шарлемань»

    16. Російська особовий склад в дивізії СС «Валлонія»

    17. Російська особовий склад в дивізії СС «Дірленваген»

    18. РОНД / РНСД

    19. Козаки Камінського

    20. Перший східний запасний полк «Центр» підполковника ягняти

    21. Добровольчий полк «Десна» майора Аутча

    В одній тільки РОА Андрія Власова налічувалося близько 800 000 чоловік!

    Светлана Манелюк reply Анонім

    официальный источник нужно указывать, а то , действитель, на "белочку" похоже.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up