“Айдар” приходить на допомогу завжди

Якщо порушуються закони, нам є до кого звернутись...

 

Мир і дружба скріплена рукостисканням ЗМІ та "Айдару

"Україна як держава стоїть на порозі своєї світлини змін до кращого. Впевнені, що як переступимо поріг, потрапимо у світ відродження духу і душі.
У вівторок газеті “RIA-Козятин” зупинила свавілля у районі з допомогою батальйону “Айдар”. Мова йде про можливий захват урожаю-2014 року у с-г підприємства села Гурівець підприємцями з Вінниці.
 

Відео дня

Звична ситуація
Поважна фірма з Бершаді уклала комерційну угоду на умовах розрахунку під урожай з не менш поважною виробничою структурою Козятинського району в селі Гурівці. Працювали юристи там і там. Все передбачили, все прописали. Не передбачили одного — небесної канцелярії. А саме вона суттєво внесла корективи. Щось  нагнулось, не проросло...  Стихія зробила своє діло. Прибутку не отримали. А далі, як у кіно. По літері закону, з фірмою, що надала товарний кредит, розрахуватись не змогли. По документах борг визнають, не заперечують. Біда одна — розрахуватись — значить не посіяти. А тоді банкрутство. Прогресуючі борги.  Страховка лише частково покрила борги.
Сільгоспвиробник підписав раніше договір, що віддасть борг, а якщо ні — врожай з поля, що конкретно визначено (засаджене кукурудзою). Однак судове рішення 24 жовтня тимчасово звільнило підприємство від виконання цієї угоди, отримавши мораторій. За словами пана Дякова (керівника с-г підприємства с. Гурівці), це пов’язано з тим, що віддавши борг на вказаному етапі, підприємство практично було б знищене.
Фірма, що надала товарний кредит, еквівалентний 500 тисячам гривень, ще в минулому році, дійсно добросовісно виконала свої зобов’язання і нерозрахунок для них дуже тяжко позначається на комерційній діяльності. Так як з товарообігу вилучені значні кошти. Немає не тільки прибутку, а йдуть прямі збитки з вини невдалих господарських дій Дякова, що фактично переклав свої негаразди на абсолютно непричетну фірму. Неодноразові письмові угоди на повернення боргу не виконувались. Тому, доведені до відчаю, вони пригнали у вівторок свій комбайн, щоб зібрати врожай кукурудзи своїми силами і таким чином компенсувати борг, що було прописано договором.
Несподівано для них Льоня Дяков пред’явив ухвалу суду. Згідно з останньою, вони не можуть забрати врожай. Назріла критична ситуація. На місце конфлікту виїхали представники народної газети “RIA-Козятин” та батальйону “Айдар” і все владнали.

Комбайн "штурмовиків" зупинили

Ми можемо констатувати, що все змінилось. Міліції не віримо, прокурора ігноруємо, суддів зневажаємо, знайомства з “провласними рішалами” в даний час не спрацьовують… Чому їм вірити, якщо вони згвалтували закон і переступили межу? Отож, тепер ми держимо оборону, покладаючись на громаду, сміло залучаючи добровольчі батальйони, що воюють на сході.
Хтось скаже: де батальйон “Айдар”, де Гурівці, кукурудза і який тут зв'язок? Відповідь проста: постійна допомога Козятинщини бійцям — синам України, що  служать в батальйоні (громада купляла бронежилети, продукти харчування, запчастини) робить свою справу. Тому на допомогу по першому зову бійці “Айдару” прибули на місце події. До представників “Айдару” поставились з повагою, уважно слухали, прислухаючись до кожного слова. Адже почуття справедливості у фронтовиків загострене — реагують дієво і врівноважено. Бабах (!) і  компромісне рішення — домовитись, а якщо ні — то в суд і ніякого насилля.
Так бійці “Айдару” та наша народна газета, оздоровили глузд бізнесменів, що перебувають в конфлікт . Ось так відроджується і кується миролюбивий дух Української нації.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up