“Хатіко” може стерилізувати і 45 років...

“Хатіко” може стерилізувати і 45 років...
А хворі й голодні безпритульні тварини страждатимуть так, що і ворогу не побажаєш...

Вже декілька років і на сторінках газет, і на сесіях міськради, і серед городян точиться дискусія на тему: «Що робити з бродячими собаками?».
Громадська думка розділилася на «гуманістів», які обстоюють «європейський підхід» через стерилізацію та створення притулку і «винищувачів», які вимагають більш радикальних заходів. Крапки над «і» зобов’язана розставити місцева влада.
Але, посилаючись на Закон України «Про гуманне поводження з тваринами», міські очільники самоусунулись від цього, розраховуючи на «ініціативу громадськості». А кількість собак на вулицях Козятина стрімко зростає!.. І кількість покусаних ними людей – також!..


  Монолог мера Г.

 Дозволю собі висловити власну думку з приводу цього болючого (і в переносному, і, на жаль, в прямому сенсі) питання. Сподіваюсь, що я маю на це право, оскільки декілька років поспіль до моїх функціональних обов’язків входило, в тому числі, і «регулювання чисельності» безпритульних тварин. Тому і закони, пов’язані з цим, і технологію, і інші аспекти я відчув «на власній шкірі».
   Заступник міського голови – він же начальник управління ЖКГ К.Марченко – із «полегшенням» доповідає, що «проблему вирішено» за допомогою ГО «Хатіко». Дозволю собі не повірити! І не тому, що не вірю в добру волю чи завзяття членів цього об’єднання, а тому що потужностей цього проекту «тупо» не вистачає, аби хоч трохи зрушити цю «махіну» з місця. Запізно!..
   Свого часу мені спеціально довелося вивчати питання: «А скільки ж безпритульних собак – хоча б приблизно – є в Козятині і оточуючій його місцевості?». Так от: безпосередньо в місті, селі Козятин і оточуючих нас полях і лісосмугах цих тварин, в середньому, до 5 тисяч!!!
Уявімо собі, що ентузіасти з «Хатіко» стерилізують сто, двісті, навіть триста тварин на рік… І що зміниться в загальній «картині»? Нескладні підрахунки доводять, що для стабілізації ситуації знадобиться до… 45 років.  Все місто буде перекутане набагато швидше!
   Отже – подобається це комусь, чи ні – а безпритульних собак необхідно терміново ліквідовувати! Мені доводилось займатись цією проблемою декілька років поспіль. І закони, на які посилається Костянтин Володимирович, діяли, і прокуратура функціонувала, і звинувачення в «антигуманності» та «неєвропейськості» - були… Однак проблему потрібно було вирішувати, і вона вирішувалась. Більше того – ще й без порушення законів. Як? Якщо звернуться – з задоволенням розповім.
Підкреслюю: я не «монстр», і люблю живу природу не менше за інших. Але гіпертрофований «гуманізм», як і будь-який інший надлишок, замість позитиву приносить лише шкоду. В тому числі й для «суб’єктів захисту». Повірте мені – хворі й голодні безпритульні тварини страждають так, що і ворогу не побажаєш!
А місцева влада на те і «влада», аби діяти в інтересах громади не зважаючи на емоції, труднощі і навіть загрозу власній кар’єрі. А інакше – кому вона, окрім себе самої – потрібна?

Відео дня

P.S. А те, що ГО «Хатіко» почала діяти – це дуже добре!

Підготував Ігор ЛІВШИЦЬ

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    ага, не было при комуняках бездомных собак,как же. А гицели ездили в машинах не помните нет? Стреляли сволочи как людей неугодных, так и бездомных животных. У них всегда была политика одинаковая - неугодных уничтожить.
  • Анонім

    Інформація про орієнтовну чисельність безпритульних собак була офіційно(!)  оприлюднена головним лікарем районної СЕС Л.Ящуком на засіданні комісії по НС при міській раді влітку 2011 року. (В зв'язку із випадками сказу). Не думаю, що з того часу ситуація змінилась.

    І ще одне: шановні "аноніми", навіщо "ліпити" політику до абсолютно життєвих і практичних проблем? Скоро - якщо у вас з'явиться фурункул на інтимному місці - ви будете звинувачувати "комуняк"... Хоча, слід просто дотримуватись правил особистої гігієни.

    Ігор Лівшиц.
  • Anonymous

    "По поводу милосердия. Делить его на милосердие к людям и ко всем прочим – это значит его не иметь. Потому что или милосердие есть, или его нет. И когда мне говорят, что «у нас тут людям жрать нечего, а вы собачками занимаетесь», вот те, кто так говорит, они и людей не накормят. Потому что им наплевать и на тех, и на других".

    Андрей Макаревич
  • Anonymous

    Якби собаки насправді так кусалися, як про це пише "РІА", у Козятині вже не залишилося б ні одної живої душі.

    Кісєльов і Соловйов відпочивають.

    Анонім reply Anonymous

    не тільки собаки, а згідно позиції газети, особисто мер допомогав.

    Анонім reply Anonymous

    значить люди брешуть, що їх кусають :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up