Одноосібні орачі не сплачують податки

Одноосібні орачі не сплачують податки
Під час операції “Врожай-2014” викрили земельних порушників

Губернатор області розпорядився провести операцію “Врожай 2014”. Було це в серпні.
Стосовно такої процедури, до редакції “RIA-Козятин” надійшла маса телефонних дзвінків з припущеннями, що операція була зроблена, як то кажуть, для галочки. Правда це чи ні?

Ми запитали у начальника Управління агропромислового розвитку Козятинської РДА Олени Дейнеки.
В ексклюзивному інтерв’ю вона розповіла газеті цікавинки сільськогосподарського виробництва.
— Що включає в себе дане розпорядження губернатора по операції “Врожай 2014”? 
— В основному воно призначене збору податків місцевого значення. Найперше — це легалізація заробітної плати. По цьому питанню працює Управління соціального захисту і податкова інспекція. Також  ціллю є погашення заборгованості заробітної плати. Але у нас її немає. 
— Скільки всього сільгосппідприємств? Скільки працює людей?
— Ми маємо в районі 86 діючих сільськогосподарських підприємств. Від 30 до 6000 гектарів ріллі, які є в обробітку. На сьогоднішній день, за даними пенсійного фонду, обраховується зайнятість населення в сільгоспвиробництві. Це 2300-2400 осіб.
— Яка середньомісячна заробітна плата?
— 2100-2150 гривень в місяць на середнього штатного працівника.
Одна Непедівка дбає за наповнення бюджету
— Що було виявлено? Що зроблено?
— До розпорядження губернатора був лист, підписаний головою РДА, який розподіляв пункти —  яке управління відповідає і виконує дану роботу. В основному все йде від селищних і сільських рад, на території яких є одноосібники. Ці люди мають на обліку трактори. Вони не зафіксовані ніякими податковими та іншими органами, які контролюють використання фізичними особами власної техніки для обробітку земель. Вони надають послуги, але податків не сплачують. Практично всі ділянки оруться одноосібниками. І тільки одна сільська рада — Непедіка — проінформувала, що на території ради використовуються без правоустановчих документів земельні ділянки (і їх перелік). Копії листів ми переслали до податкової. Таку інформацію мали б прислати всі сільради, які піклуються про наповнення бюджету. А саме це і являється головною метою розпорядження. 
— Хто входив у комісію?
— Голова комісії — голова Козятинської РДА Олег Оркуша  В складі районних 
* начальник управління агропромислового розвитку Олена Дейнека, начальник управління Держземагенства Ірина Репало, спеціаліст 1 категорії юридичного відділу Назарій Апанасевич, начальник юрвідділу Валентина Іванюта, начальник відділу оргроботи Валентина Павлюк, начальник Козятинської ОДПІ Геннадій Садовий, начальник Козятинського райвідділку Геннадій Ткачук, редактор районки Ніна Чернега, депутати райради Олена Іванчук, Володимир Калина, Сергій Перенчук і десять представників громадських організацій з правом дорадчого голосу.
У Збаражі та Кордишевці — порушення 
— Які негаразди під час операції ви виявили?
— Були виїзди на запрошення в Збаражську сільську раду. Там під питанням — користування водоймищ, які знаходять на території сільської ради. Власник встановлюється. Також виявили порушення і в Кордишивці. Там було обраховано 80 га земель запасу і резерву, які були засіяні. Сільський голова не зміг пояснити, хто їх засіяв. Ця справа передана правоохоронцям, податковій інспекції та в інші відповідні органи, які мають всі важелі впливу. Бо ми не наділені повноваженнями контролюючих органів. 
— Коли закінчиться операція “Врожай 2014”?
— Ця операція триватиме до кінця року. Голови сільрад можуть звертатися на ім’я голови РДА з листами. Закликаємо —  якщо навіть у вас є землі запасу і резерву, звичайно за межами, то виявлені неузаконені посіви стовідсотково йдуть у бюджет села. На розвиток його соціальної сфери, яка потребує значних капіталовкладень. Також хочу звернутися до громадян, які мають в наявності власну техніку: зареєструйтеся і платіть податки. Як кажуть, заплатив податок — спи спокійно. Голови сільських рад мають проаналізувати стан використання земель та надходження коштів у місцевий бюджет.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Громадянин

    Шановна Ірина Шевчук!!!! А ви спробуйте вийти на свою присадибну ділянку СОТОК так 30 та лопаткою все перекопати. А селянин, який, як ви кажете, має техніку змушений за ЗАХМАРНІ кошти купувати запчпстини та паливно-мастильні матеріали (вже не кажучи про роботу), а ви його змушуєте відкривати патент та щомісячно сплачувати податки, якщо він  працює на цій техніці ну МАКСИМУ в загальному МІСЯЦЬ за РІК.

        А чому ви не пишите, що ті що займаються ЄВРОРЕМОНТАМИ, опаленням, таксі та іншим мають платити ті самі податки???

       До речі я 100% впевнений що ви самі не тільки на платите податків, але ще й є офіційно не оформлені на роботі на роботі, як і більшість працівників вашої газети, чому про себе нічого не пишете???Вам малоб бути соромно, за таке блюзнірство!!!!! В свому оці і бревна не бачите, а в чужому соринку розгледіли...



    Так що шановна Ірино  спустіться з хмар і не ходіть по базарі за копійки купувати с/х продукцію у бідних селян, а візьміть спробуйте щось самі посадити, виростити ви кохати і зібрати і тоді складете Правильну ціну та оцінку своїй роботі і свому товарові.

    козятинець reply Громадянин

    Громадянка біолокура! Статтю читай уважно і звернися до Дейнеки, яка дає коментар. А про те, як хто оформлений, нехай Лівшиць контролює.

    сват reply Громадянин

    Причому тут журналіст. Шановний ГРОМАДЯНИН, ви уважно читали статтю? Якщо так, то ви мали б прочитати, що це інтерв'ю дає головна у сільхозправлінні. І що це все з її слів.Але видно вам не дано читати між рядками... А отакі, як ви кажете , бідні селяни, які мають трактори, живуть на широку ногу. Мають мішки грошей і деруть із бідної пенсіонерки гроші. Бо їхня платня за виорану сотку городу значно відрізняється за ту, яку беруть трактори від колгоспу....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up