А. Гриценко: “Субсидії перетворюють громадян на рабів

А. Гриценко: “Субсидії перетворюють громадян на рабів

З часів Майдану українці стали втричі біднішими.

Понад 15 мільйонів людей отримують субсидії на послуги ЖКГ. Це, насправді, не громадяни — це раби держави. І в цьому політика нашого уряду схожа з російською.

Про це заявив лідер політичної партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко в ефірі ТРК “ Львів”.

— Будемо об’єктивними, з часів Майдану гривня знецінилась у понад три рази. Це означає, що ми стали бідніші втричі. Причому, маю підстави говорити, що це було зроблено абсолютно свідомо, через непрозоре рефінансування, через вивезення коштів за кордон. З іншого боку, дуже непросте питання субсидії. Я вважаю, що так, як воно вирішено, воно вирішено не на користь України. У чому проблема? Ми воюємо з Росією, з країною, де Путін будує моноліт загального контролю людей, .де всі є підконтрольними владі, а ще точніше — ФСБ І, на превеликий жаль, у нас відбуваються схожі процеси, коли ще попередній Прем’єр-міністр Яценюк хизувався тим, що 15 мільйонів отримують субсидії, а зараз ця цифра буде ще збільшуватись, він подавав це, як успіх. Я вважаю, що це катастрофа. Я вважав би успіхом, якби сказали, що 15 мільйонів людей мають надійне і впевнене робоче місце, спроможність сплачувати податки, спроможність забезпечити собі гідне життя, дітям — навчання. А коли люди стоять з протягнутою рукою, коли збирають довідки і йдуть за субсидіями, то це, насправді, не громадяни, а раби держави, — відзначив політик.

Відео дня

Гриценко переконаний, що кошти від субсидій потрапляють у кишені олігархів і не стимулюють енергозбереження: субсидію людина не отримує в свій бюджет, вони транзитом ідуть олігархам. Йдуть тим власникам компаній, які розподіляють енергію, тепло, газ. Виходить, що в виграші олігархи, які гарантовано отримують ті гроші з бюджету. А хто ж у бюджет дає ті гроші? Ті гроші дають ті, хто ще спроможний працювати. Тобто, податками задушили тих, хто працює і створює робочі місця. Гірше того, що жодним чином не стимулює енергозбереження. А треба зробити, як у багатьох європейських країнах, наприклад, у Чехії. Якщо вже підвищили тарифи, то дайте людям 300 євро на домогосподарство і скажіть, щоб використали ці гроші на утеплення будинку чи заміну системи опалення. Потім, через три роки, коли підніметься економіка, люди вийдуть на самозабезпечення, А так стимулюється споживацтво, стимулюються не громадяни, а раби, які залежать від держави, і уряд продовжує тим хизуватися. Тому — адресна допомога в грошовій формі, і людина розумна визначить, як їй скористатися цією допомогою.   

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • info

    Заробітню плату та пенсії ВОНО буде підвищувати? Субсидіі падлу заважають, за останні роки такі як воно розламали вщент країну, пенсіі та зарплати злиденні, ще пільги воно хоче відмінити, падло, справжній геноцид дякуючи такій вибачаюсь, сволоті.

    "з часів Майдану ми стали бідніші втричі" - чому ж тоді не згребти всіх покидьків хто є цьому причиною (я маю на увазі організаторів майдану та активних скакунів) та викинути їх  під три чорти з Украіни, вони вже показали на що здатні та куди нас можуть привести, хай пердолять туди звідки їм платили гроші за те щоб доламали країну та брали борги розраховуючись майбутнім наших дітей- бігом в польшу чи америку, мити унітази.

    Анонім reply info

    послухай ти "антискакун" вали до свого " хазяїна" в ростов тобі там добре буде тому що ми під час майдану не тільки грошей не отримували а своє давали теплі речі харчі і т.д а такі як ти за гречку понаголосовували тих самих що були а вони все й колотять у змові з порошенком який сам був засновником портії ригів так що під три чорти пдеш ти !!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up