Будемо шукати десять розбіжностей козятинської міської влади?

Будемо шукати десять розбіжностей козятинської міської влади?
Жителі Козятина, спостерігаючи за діяльністю нової міської влади, немов би повернулися у дитинство

Пам’ятаєте, в дитячих журналах і газетах виставлялися два майже однакові малюнки і потрібно знайти десять розбіжностей? Так і сьогодні: шукаємо і не можемо віднайти різницю між діючою владою і попередньою. Сесії і виконкоми відбуваються із грубими порушеннями. В системі ЖКГ — хаос. Бруд на дорогах, тічки безпритульних псів. В медицині — чорт зна що відбувається. В освіті, як в … освіті. Культура: “культурно” спить. Водокачка захаращена, а ефективність використання бюджету, м’яко кажучи, сумнівна. Кадри підбираються за принципом особистої наближеності до першої особи і біля “трона” “рулять” сірі кардинали…

І все ж, першу відмінність в діяльності Олександра Дмитровича і Олександра Георгійовича вже можна побачити. Кількість засобів масової інформації, які фінансує мерія — збільшилася вдвічі!

Давайте рахувати. Що було в “мера Г”? Радіо “Погляд” і “Інформаційний бюлетень”. Не густо...Що ми маємо за пів року керівництва “мера П”? Радіо — це зрозуміло. Видавництво “Інформаційного вісника” новий виконком теж затвердив. В додаток до цього фінансується офіційна сторінка в часописах “13-й округ” і “Типовий Козятин”. Щоправда : переходу кількості в якість — не відбулось. Окрім офіциозу читати — нема що. Позицію депутатів побачити неможливо. А що критичні матеріали (не дай Бог) — годі і мріяти.

Відео дня

Навіщо ж так багато? Для підйому іміджу діючої влади? Можливо… Але, тоді виходить, що пан Пузир визнає той факт, що за шість місяців його керівництва, його авторитет серед людей на стільки впав, що потребує подвійної — в порівнянні з попередником — інформаційної підтримки? Думаю, що причина саме в цьому… Однак, ні мер, ні його оточення цього не визнають. Швидше будуть доводити:” Це свідчення прозорості і відкритості нової влади!”

Не вірю. Відкритість і прозорість влади визначається не кількістю проплачених “дефірамбів”, а доступністю до інформації, яка становить суспільний інтерес! А ви спробуйте ознайомитись з проектами рішень виконавчого комітету, які повинні(!) бути розміщені на офіційному сайті міської ради заздалегідь. Там, не те, що проектів, а навіть переліку питань знайти неможливо. До речі : рішення цього найвищого органу місцевої виконавчої влади обов’язково (!) повинні оприлюднюватися на тому самому сайті. А ви спробуйте їх там знайти. Спробували? Ото ж бо й воно… Не оприлюднюється інформація (мабуть, для того, щоб нею не скористалися ворожі спецслужби) про фінансові операції міського бюджету.

Для прикладу: спробуйте знайти данні про вартість одиниці продукції (ялинки, туї, троянди) закупленої для нещодавньої акції з озеленення. Так само, як “таємницею за сімома печатками” є фінансові умови угод із ЗМІ на висвітлення діяльності міськради. І ще багато чого цікавого для громадськості,що обов’язково(!) повинно бути оприлюднено на офіційному сайті — там не знайдеш вдень з вогнем.

Отже: з “прозорістю” — погано… (Навіть гірше, ніж у попередника). А от з “піаром” — краще! (Чотири, як відомо, вдвічі більше, ніж два). Значить, першу розбіжність вдалося знайти. Для цього знадобилося аж пів року! Цікаво: скільки часу знадобиться, аби знайти інших дев’ять? Каденції може не вистачити…

 
 
Вероніка ЛЮБІЧ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up