Депутати бувають різні

Безпідставні звинувачення дописувачів побудовані на особистих негативних емоціях

 

З приходом нового редактора, пані Лозінської, ваша газета стала цікавішою, підняла пласт невирішених проблем міста, з’явилось багато нових тем для обговорення, нових дописувачів. Але з недоліків, хотів би звернути увагу редактора на відсутність коментарів до матеріалів деяких авторів, які через юридичну безграмотність, або незнання аспектів діяльності певних посадовців, або служб роблять «висновки» і вводять в оману читачів.
 З увагою читав коментарі дописувачів щодо оцінки діяльності депутатів міської ради депутатом Пузирем та О.Коломієць. 
Основна вина багатьох депутатів, виявляється – це співпраця з мером та причетність до фракції соцпартії, до якої належу і я. З подивом взнав, що я та інші депутати нашої фракції являємось винуватцями невиплати зарплати працівникам комунального підприємства. Ми завжди голосували за всі пропозиції по поліпшенню фінансового стану цієї установи, особисто я надав допомогу у відновленні автомобіля, який використовується для вантажних перевезень і вникав у проблеми несвоєчасної оплати отриманих послуг жителями окремих будинків і квартир, внаслідок чого і виникає заборгованість.
 Дописувачі чомусь оминули питання роботи депутатів у комісіях, відвідування ними сесій. Дивує, що вони ніяк не помітили пасивність багатьох депутатів, які роками не бувають на сесіях, не працюють у складі депутатських комісій, не проживають в місті, однак не відомо, з якої інформації дають оцінку незадовільної роботи і мера, і виконкому.
Кожен депутат зобов’язаний бути присутнім на сесії і своїм голосуванням та пропозиціями відстоювати інтереси жителів міста. Можливість заблокувати на сесії якесь незаконне рішення у будь-якого депутата є – якщо він виступить перед голосуванням і обґрунтує фактами, документами, розрахунками протизаконність пропозицій мера. Інші депутати його завжди підтримають, і мер в такому випадку знімає з порядку денного це питання. Взагалі депутатський корпус дуже різний – із 40 депутатів активно працюють від 20 до 25 осіб. Одних майже ніколи не чути з голосними заявами чи виступами – вони спокійно, постійно працюють в депутатських комісіях зі спеціалістами міської ради, виборцями. Вони вникають в усі подані проекти рішень і до сесії готують грамотні, виважені, з урахуванням фінансових можливостей і вимог діючого законодавства пропозиції, які, як правило, приймаються одноголосно. 
Є депутати, які на сесію приходять, не попрацювавши в складі комісій, не ознайомлені з матеріалами, які мають розглядатись, але на сесії показують себе активними. Вони ставлять безліч запитань доповідачам, затягують час, вносять пропозиції – не завжди доречні, але голосні та популярні. 
Є й третя категорія вічних опозиціонерів, які завжди голосують проти, або утримуються. Не пояснюючи причин такої поведінки та не враховуючи важливості цих питань для козятинців.
Іще одним із критеріїв позиції депутата є поіменне голосування по особливо важливих для людей рішеннях.  Тут позиція кожного як на долоні – хтось голосує за, інший проти, але це позиція і відповідальність їх перед виборцями, яка заслуговує на повагу. Є й депутати хитрі – без позиції. Які діють по принципу “ні нашим, ні вашим” – вони утримуються. Я думаю, жителям міста  і читачам такі критерії допомогли б оцінити кожного «слугу народу».
Я прочитав безпідставні звинувачення дописувачів, побудовані на особистих негативних емоціях їх до особи мера і людей, які з ним працюють, та їх здогадки про можливі незаконні стосунки, з метою особистої наживи чи вигоди, не підкріплені конкретними фактами, документами, доказами. І дивуюсь. Вони судять по собі, що на такій посаді обов’язково діяли б так?
Хотілось би, щоб вони надали конкретні докази розкрадання коштів чи злочинних дій посадовців мерії, або спростували свої підозри.
 Не дуже шановний мною О.Коломієць, хочу сказати, що при голосуванні по певних питаннях я маю свою позицію, яка не завжди відповідає рішенням депутатської фракції соцпартії і у депутата Кальноокого та інших. І ми не завжди підтримуємо пропозиції члена соцпартії мера Гвелісіані, якщо вважаємо їх помилковими. Незважаючи на це – він поважає нашу думку і не просить підтримки, тому що він самодостатня людина з багатим досвідом  роботи в органах місцевого самоврядування і вирішенням проблем життєдіяльності міста.
На жаль, вам не вистачає розуму врахувати нинішню складну ситуацію в державі, коли  загальнодержавні невирішені проблеми накрились на місцеві. Будь-який міський голова не зміг би в нинішній ситуації миттєво вирішити проблеми доріг, не проведення платежів через казначейство, скорочення видатків на соціальну сферу та інших.
А оцінку діяльності і депутатів, і мера дадуть виборці на виборах, які відбудуться незабаром.

Підготував Леонід ЯЩУК, депутат Козятинської міської ради

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up