Депутати голосували “від фонаря”

Депутати голосували “від фонаря”
Народні обранці вирішили не перетворювати Козятин у місто гаражів

Черговий “балаган” народних обранців відбувся у п’ятницю, 14 листопада. Із 40 депутатів прийшло трішки більше половини. На порядку денному стояло більше тридцяти пунктів. Їх розгляд затягнувся на шість годин… “А можна було б вирішити все набагато швидше. Якби депутати дотримувалися регламенту, а міський голова контролював хід сесії”, — так висловилась більшість депутатів опісля зібрання.
Говорили багато. Після прийняття кількох питань, які стосуються економічного та соціального розвитку міста, дійшла черга до звіту міського голови (з листопада 2013 року по листопад поточного). Мер вирішив його не зачитувати. Депутати попередньо ознайомились з документом і вирішили працювати у формі питання-відповідь. Якщо чесно, то нічого цікавого та нового почути не вдалося. Одна “сухість” та канцелярщина і ні слова правди… Бо на всі питання, які ставили меру депутати, конкретної відповіді так і не прозвучало. Наприклад, на питання пана Мандзюка: “Чому в звіті немає нічого про надзвичайні ситуації? Що було зроблено?”. Мер відповів: “Підтопленнь не було. Лише деякі, незначні...”
Завадив “чіткому” графіку сесії прихід містян, які вимагали від депутатів розглянути важливі для них питання. Перше — проблема води, що вже неодноразово висвітлювалась на шпальтах газети “RIA-Козятин”. Друге — переобладнання футбольного майданчика на Грушевського, 74. По цих питаннях виникла довготривала дискусія. Кричали, доказували, висували пропозиції і вирішили — проблеми візьмуться до уваги і будуть розглядатися... На наступних сесіях…
Цікавою інформацією стали дискусії депутатів щодо пропозиції поновлення штатного розпису. Йшла мова про пана Ясного та Лівшиця. Вони, як висловилися деякі народні обранці, ніби-то працюють, але без права підпису та печатки. То навіщо тоді вони взагалі? — прозвучало в залі. Результат — за них не проголосували.
Що стосується питання доріг, доводимо до відома — на черзі ремонт Катукова та 1-го Травня. Говорили ще і про частину О.Кошового та Чкалова. Але конкретного висновку і рішення не прийняли. 
Ідемо далі. На слуху — багоустрій міста, а саме: центральна площа. Міський голова зауважив, що вже готовий проект на її реконструкцію. Але втілити його в життя не можуть. Адже потрібно 7700 гривень. А де їх взяти?
Перейшли до майнових питань. Вирішували, кому давати дозвіл на земельну ділянку чи дозвіл на оренду, а кому ні. І тут депутати “засіли”.  Зрозуміло стало лише одну позицію депутатів міськради — не робити з Козятина місто гаражів. Адже багатьом людям  у цьому питанні або відмовлено, або перенесено на наступне засідання.
Чим далі затягувалося сесійне голосування, тим рідшими ставали депутатські ряди. Під кінець голосували без кворуму. Та це — вже звична справа.

Підготував Владислав ШАРИКОВ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • GUF

    Обратите внимание, что обещают сделать представители нынешней власти по требованию МВФ: для начала повысить пенсионный возраст на два года для мужчин и на три для женщин. И это уже дополнительно к предыдущей пенсионной реформе. Получается у мужчин 65, у женщин 63 года – возраст выхода на пенсию. Также планируется ликвидировать право на досрочный уход на пенсию, возможность считать год за два на опасных предприятиях, ограничить пенсии работающим пенсионерам и установить пенсионный возраст офицерам армии 60 лет. Ожидается повышение цены на газ для муниципальных учреждений на 50%, это коснется школ, садиков, больниц и так далее. При этом стоимость газа должна в два раза вырасти для частных потребителей. Безусловно, это отразится как на платежках рядовых граждан, так и на стоимости различных продуктов. При этом стоимость электричества вырастет на 40%. Также в этот перечень входит приватизация ЖКХ с правом самостоятельно устанавливать стоимость услуг. Также предлагается допустить рост цен в соответствии с ростом цены на газ. Это будет полный абсурд, где-то на международной бирже выросла цена на газ и у нас тоже начнет дорожать та или иная продукция. Предлагают отменить льготы и повысить налог на транспорт на 50%. Планируется отмена господдержки родов, бесплатного питания, учебников. Следующий пункт - ограничить практику упрощенного налогообложения – это уже удар по малому и среднему бизнесу. Есть у МВФ требования и к сельским жителям. К примеру, отменить практику льгот по НДС в сельской местности и параллельно снять мораторий на продажу земли. И на фоне всего этого, правительством взято обязательство не повышать прожиточный минимум. Предполагается что правительство Яценюка примет эти и другие изменения, потому, что согласно его собственным словам «Украина примет все требования МВФ, потому что нет другого выбора».
  • солдат

    Увага, один момент - подивіться уважно і прикиньте  на швиду, а який середній вік отих пацюків, що там засіли, а ? Який толк з отого "досвідченого" пердуна, одного з другим, і того хламу коло них ??? Що такого цінного та корисного отой   "ШАБАШ" зробив ??? Там на рилах все прописано як на паркані, вам що, шановні, засліпило чи повилазило ???

    Ось і я так думаю, що отой проданий і куплений мотлох тільки під сраку і без зайвих роздумів. А для цього потрібно не сидіти на диванчику, а ноги в руки і на вибори з тверезою, підкреслюю ТВЕРЕЗОЮ головою і прозорими очима - волевиявлятись.

     Самий прикол про цих двог пацюків засмоктаних, як у старому чешському мультфільмі про Фіцко та Вагура - яку їм ще печатку та підпис , вони їх давно вже мають .... хіба що копняка під храпи і до "вождя всех народов" на вічну згадку. Що, під папку лягли коли треба було до корита пролізти, папка наобіцяв три короби, виділив по кріслу щоб під ногами не плутались, а ви надумали папку прокинути і в лохі  Шурика "определить" ??? Воно то так, от тільки хєр у папкі виявся задовшим, а жопи ваші не такі пружні, ось і обісрались по самі вуха. Тільки папка зробив це бездарно, і ці два КРАСЕНЯ повернулись, ну - ТІПА С ПОНТОМ ПОД ЗОНТОМ, ми не такі...., один раз не рахується і це все не правда. Ті печатки і підписи давно на їхніх дупах намальвані разом з повноваженнями - відбиті, як на мавзолеї.

     Капец !!! КАРАУЛ !!! з такими ДІЯЧАМИ ми далеко заїдемо, точніше - вже приїхали !!! Ні в кого нічого не болить ??? Задумайтесь, шановні, бо вже давно болить, тільки соромно сказати, правда, а хто у цьому винен ???
  • сват

    а ми вважали що вибрали кращих.Цвіт козятина.А вони твердодупі.брехливі.Безвольні аморальні.
  • Артур

    Подивіться на ці тупі вгодовані морди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up