Коли слова розходяться з ділом у Козятині

Коли слова розходяться з ділом у Козятині

Я не хочу повертатися до подій 5-7 вересня. Тоді конференція, яка відбулася 7 вересня, закінчилася виступом голови райдержадміністрації словами “потрібно подумати, що було не так. Зробити висновки і подібних помилок не повторювати як із сторони влади, так і з сторони громади”. Слова сказані правильні. За такі слова можна навіть аплодувати. Та чомусь слова часто розходяться з ділом?

 

Через два дні, 9 вересня, влада в особі голови райради на засідання аграріїв в ПМК-9 не допускає журналіста. А цим порушує ст. 26 Закону України про друковані ЗМІ, мотивуючи це тим, що відбувається не зібрання, а робоча нарада. Хоча дехто таку робочу нараду назвав страйком.

То куди ми йдемо? І де те правове поле, за яке мали подумати? Я розумію, що деякі АТОвці, піддавшись емоціям, вчинили неправомірні дії і нанесли психологічну травму керівнику району. Та до чого тут представники друкованих ЗМІ? Адже їх права захищені законом України. Виходить, що сприймається тільки власна образа, а інших ображати можна?

У розмові з чиновником я почув, що газета “RIA-Козятин” у більшості випадків висвітлює негативні новини. Інші видання висвітлюють все хороше. То чому ми живемо так погано, коли все так добре? Хоча розумію, що добробут людей залежить не тільки від місцевої влади.

Відео дня

А щодо об’єктивності, то для прикладу візьмемо недавню статтю з нашої газети. Називалася вона так “Сестринівські футболісти прославляють Козятинщину”. У статті йшлося, що приємно, коли Вінниччину прославляє команда Козятинського району, а могли написати інакше. Та написали так, як повинно бути написано. У кінці статті вказали спонсорів, які організовували поїздку гравців, - м’ясокомбінат, Козятинський хліб, “Ріна”. Яке ж було здивування, що по районному козятинському радіо прозвучало, що тільки районна федерація футболу організовувала поїздку спортсменів. А куди поділись інші спонсори — невідомо. Я цим нічого не хочу сказати. Я тільки за об’єктивність, я за об’єктивність і за позитив.

Візьмемо інший приклад: мітинг на підтримку Надії Савченко. У міській раді нічого не придумали кращого, як “Громадянську позицію” повирізати у мітингах. І на сайті міської ради розмістили фото вже без жовтої преси, хоча причини для такого вчинку, мабуть, жовтіші.

Очевидно двох днів мало, щоб влада та громада рухалася в одному напрямку. Із зміною підходів, із зміною життя людей — змінилася й газета. А поки не виходить писати про те, чого нема.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    То ж глова райради в лікарні у Грубеляса лічиться від баку сміттєвого, той йому масажді робить. Ти бач, встигає і збори проводити. Ти дивись. Ну нічого правда вона одна і до нього прийде рука правосуддя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up