Конституцію будуть реформувати вінничанини

Конституцію будуть реформувати вінничанини
До комісії, яка має на меті змінити основний закон України, увійде вимушений переселенець з Донбасу - ректор Донецького університету, що наразі розміщений у Вінниці та екс-мер Вінниці.

Мова про учасників, як будуть займатись реформою,  йде у документі, який був оприлюднений на сайті президента України Петра Порошенка.
Роман Гринюк, ректор Донецького національного університету, що наразі базується у Вінниці, увійшов до складу Конституційної комісії.
Цю ж комісію очолить ще один відомий вінничанин - екс-мер Вінниці, а зараз спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.
Загалом Конституційна комісія складається із українських політиків і фахівців з конституційного права, а також на її засіданнях будуть присутні 13 консультантів та спостерігачів від європейських структур.
Реформа Конституції України є однією з умов мирного врегулювання конфлікту на Сході.
Довідка. Основними напрямками наукових досліджень Романа Гринюка якраз і є конституційне та муніципальне право. Він є автором понад 90 наукових та навчально-методичних праць, серед яких дві особисті монографії - "Правовий статус комунальних підприємств в Україні" та "Ідея правової держави: теоретико-правова модель і практична реалізація".
Також Роман Гринюк є співавтором низки навчальних посібників із конституційного права України, комунального права України, конституційного права зарубіжних країн, правознавства, які отримали гриф Міністерства освіти і науки України. Роман Гринюк неодноразово брав участь у проведенні експертиз законопроектів та проектів інших нормативно-правових актів конституційного характеру, а також на прохання Конституційного Суду України у підготовці доктринальних позицій з питань, щодо яких відкрито конституційні провадження.
Підготувала Марія ЛЄХОВА

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up