Мельничук на Майдані зачитав резолюцію щодо подій шостого грудня

Мельничук на Майдані зачитав резолюцію щодо подій шостого грудня
Близько сьомої вечора, вчора, 8 грудня, на площі Героїв Небесної Сотні командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук зачитав резолюцію. ЇЇ прийняли учасники робочої групи по врегулюванню критичної ситуації на Вінниччині, на погоджувальній раді, на якій сьогодні засідали Сергій Свитко, Анатолій Олійник, та представники громадських організацій Вінниці. Завтра народний депутат Мельничук зачитає це звернення у Києві у Верховній Раді.

Заяву, Адресовану Петру Порошенку та Верховній Раді України зачитав зі сцени на площі Сергій Мельничук, який був одним із учасників робочої групи. В ній просять зобов’язати генпрокуратуру України надати правову оцінку діям міліціонерів,  СБУ,ДСО, приватної фірми «Гепард» та провокаторів у лавах мітингувальників, під час подій 6 грудня.

Також просять звільнити із займаних посад держслужбовців, які причетні до створення громадського протистояння у Вінниці,  здійснити перевірку діяльності ЗМІ, Інтернет-ресурсів, та їх власників на причетність до їх співпраці з іноземними спецслужбами, в частині розповсюдження недостовірної інформації про створення так званої «Вінницької народної республіки» та обрання «народного губернатора».

Окремим пунктом закликають  депутатів Вінницької облради здійснювати свій громадянський обов’язок і працювати на сесійних засіданнях і розглянути питання про невідповідність займаним посадам голови вінницької облдержадміністрації Анатолія Олійника, начальника УМВС у Вінницькій області Ігоря Моренця та інших посадових осіб.

Відео дня

Також просять для забезпечення громадського спокою гарантувати активістам та керівникам громадських організацій, які брали участь у подіях 6 грудня під ОДА захист та повну відсутність кримінального та адміністративного переслідування.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    кто такой этот мельничук? друг ляшка?
  • Stolyarov Sashko

    Не приватна фірма гепард, а Громадське формування з охорони громадського порядку "Гепард-антикримінал"... По факту це бойова одиня гройсмана у Вінниці

    сват reply Stolyarov Sashko

    ГРОЙСМАН це кримінал
  • Місцевий

    ''розглянути питання про невідповідність займаним посадам голови вінницької облдержадміністрації Анатолія Олійника, начальника УМВС у Вінницькій області Ігоря Моренця та інших посадових осіб''.- ЦЕ САМЕ ВІРНЕ РІШЕННЯ, АЛЕ ЧИ ВОНО БУДЕ ВИКОНАНЕ?????
  • Патриот

    Всё объективно спасибо Мельниченко,что помог разобратся в ситуации.Правда сомнительно что призидент выполнит резолюцию.Больше всего бесет реакция наших Сми и Авакова с ними же про создание ВНР и народного губернатора,но это же полный бред.Извините,если Украинские сми показуют откровенно лживую информацию про мой родной город,то можно себе представить ту правду в ковычках которую нам показывают про войну на Востоке.

    сват reply Патриот

    брешуть всі відпризидента генштаба..комбати також брешуть..їм невигідна правда про втрати.СПАПЛЮЖЕНІ ОСОБИ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:59 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up