Про що балакають на громадській раді в Козятині

Про що балакають на громадській раді в Козятині
Найактивніший представник підприємців Валерій Іващенко запропонував встановити в місті пам'ятний знак під умовною назвою "Котел української нації"

У минулий четвер відбулося засідання Громадської.

Головував Федір Павлов. Говорили про облаштування відпочинкових паркових зон на території міста, благоустрій  мікрорайонів, центральної площі (озеленення, дитячі майданчики, символічні місця) та встановлення символу Козятина тощо.


 

Відео дня

Без мікрофона

Виступив представник ЖКГ Іван Вовкодав. Він повідомив, що на балансі КП “Відродження” перебуває 51 дитячий майданчик, які “два рази на рік перевіряють”. Тому, хто сидів у кінці залу засідань,  було важко почути, що говорив пан представник — так тихо він доповідав.

 

4 мільйони на  Довженка

Стосовно озеленення виступив секретар міської ради пан Марченко. Він сказав, що в місті велика проблема з парком імені Пушкіна. Щоб вирішити дане питання, запросили лісопатолога з Вінниці, який зробив висновок, що потрібно видалити третину дерев (!).

Пан секретар поділився планами міської ради на цей рік. Виявляється, що планується виділити 4 млн гривень на ремонт дороги на вулиці Довженка. А між будинками № 35-39 на вулиці Катукова хочуть облаштувати майданчики. На площі мають встановити символ Козятина.

 

Найемоційніше - не з регламенту

Відхилившись  від регламенту, присутні згадали про стихійну торгівлю. Про те, що на “хитрому” ринку  та на “Кругу” м’ясом торгують на тротуарах. Головуючий намагався згладити ситуацію та продовжити обговорення першого питання ради. Але йому це не дуже вдавалось…Емоції зашкалювали.

Завідувачка культури просила менше емоцій і говорити по регламенту.

Хочуть більше пам’ятних знаків

Говорили про встановлення символу Козятина. Пропонували козу, але зупинилися на козаку.

Голова Козятинської спілки підприємців пан Іващенко подав пропозицією облаштувати міську площу на вул. Васьківського (автобусна зупинка “Депо”).  Він запропонував виготовити і  встановити пам’ятний знак —  архітектурну композицію під умовною назвою “Котел української нації”. На ньому будуть відображатися історичні епохи утворення і становлення української нації, утворення держави Україна, з видатними подіями, державними діячами, сучасними героями-земляками, видатними громадянами Козятина. Також  він запропонував перейменувати площу  “Круг” у  імені Мар’яна Васютинського, або перейменувати одну з вулиць міста на честь цієї видатної людини.

Згадали й про бездомних собак

Виступила кінолог  ГО ”Хатіко”  Віта Сизонюк. Вона  розповіла, що на даний час організація проводить уроки доброти по школах, також заняття з кінології. Для хворих дітей -— каністерапію. В майбутньому планується проводити для людей, котрі бояться собак, таку терапію також. Було зазначено, що дуже велика кількість дітей та молоді допомагає “Хатіко”. Була і директорка козятинських “хатіківців” Катерина Янович. За її словами, в майбутньому планується  відкрити майданчик для собак та організувати зону вигулу тварин.

Її запитали, чи може організація сомофінансуватися?

— Ми за власний рахунок лікуємо тварин та проводимо стерилізацію, — відповіла пані Катерина.  — Також нам допомагали підприємці. Але основний наш бюджет - це членські внески та допомога людей.

Пан секретар зауважив, що міська рада має дати 75 тис. грн на стерилізацію безпритульних тварин.

Представниця новоствореного “Товариства захисту тварин” Лариса Козельська розповіла, що в організації немає приміщення для створення притулку. Тому залучити спонсорів не вдається.

 

В  планах встановлення вольєрів для бездомних собак. На даний час люди з “Товариства захисту тварин” за власний рахунок утримують вдома тварин, годують їх та лікують.

 

Анна Бойко

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    ... вашу маму !!!

    Федя Павлов, это ты, грёбаный экибастус ?!

    Так, Федя, ты многому научился у РЫГОАНАЛОВ.



    Да, а про парашу забыли, в натуре ... это как раз в тему собравшимся
  • Анонім

    За парашу забули.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up