Реабілітації воїнів АТО в Козятині бути чи не бути

Новостворена Координаційна рада Козятинщини вимагає владу перейматися проблемами бійців АТО, їх сімей та вимушених переселенців

Хто ініціював

Козятинська філія Міжнародного благодійного фонду Небесне сузір’я “Айдар” при редакції “RIA-Козятин” ініціювала добру справу — зустріч зацікавлених сторін у спільній праці на користь воїнам АТО, їх сім’ям та вимушеним переселенцям. Таким чином відгукнулися справжні патріоти міста, яким насправді не байдуже сьогодення Козятина.

На зустріч у неділю, 1 березня, о 12.00 прибуло близько 40 людей. Це представники Благодійної організації МБФ «Небесне сузір’я Айдар» Владислав Лісовий та айдарівці  Олександр Гадзіковський і Ярослава Мазур,   ГО «Козятинська Асоціація учасників бойових дій та учасників АТО»  Катерина Шевченко, Володимир Фурман, волонтери організації Ольга Пірогова та Аня Жарська, від вимушених переселенців Венера та Олег Михайські та Андрій Євтушевський, від міської організації КПУ Ігор Лівшиць та Ярослав Войтенко, від Союзу радянських офіцерів Володимир Бондаренко, від партійних осередків “Батьківщини” Надія Якимова та Тетяна Корж-Якимова, від спілки воїнів-інтернаціоналістів Валентин Драмарецький, від громадської організації «Народний контроль Козятина» Павло Ясний, від організації «Пам’ять» Анатолій Любімов, від духовної ради Козятинщини помічник пастора церкви "Вефіль" Володимир Шорін та отець Антони Борис, від ГО «МАК» Вадим Рожук, Олексій Прядко, від Козятинської самооборони Руслан Мінаєв та Олексій Костюк, а також депутат райради Ігор Булавський, депутат міськради Оксана Мудра, голова Козятинської РДА Олег Оркуша, представники громадськості Володимир Мельник, Тарас Мартовецький, Тетяна Деркач, Яна Мартовецька та Людмила Яворська, Віталій Феодорович, Віктор Мазур.

Відео дня

 

Яку мету ставили

Всіх, хто відгукнувся на пропозицію зустрітися за “круглим столом”, зацікавила тема “АТО і що далі”. “Круглий стіл” не зовсім був круглим, тому як половині прибулих довелося стояти (не передбачили стільки стільців).

“Нам необхідно знайти порозуміння між владою та громадськістю в допомозі воїнам АТО, їх сім’ям, вимушеним переселенцям” — пройшло червоною стрічкою зібрання.

 

Що відбулося

Як результат жвавої дискусії, було вирішено створити громадську раду Козятинщини, яка б сприяла повноцінному забезпеченню вирішення всіх проблем, пов’язаних з АТО на рівні міста та району.

Вже у вівторок вранці було підписано звернення до голів  Козятинської районної державної адміністрації Олега Оркуші, голови райради Сергія Лановика та міського голови Олександра Гвелесіані з вимогою створити на базі будь-якого лікувального закладу (в місті на базі терцентру) центр реабілітації для воїнів АТО.

Також координаційна рада вимагає від влади розробити положення щодо прозорого використання коштів, передбачених для допомоги учасникам АТО і затвердити його.
Координаційна рада Козятинщини також вимагає від депутатів районного та міського рівня розробити комплексну програму допомоги вимушеним переселенцям.

Запропоновано визначити в громадській раді при міському голові та голові РДА представників організацій, які входять до координаційної ради Козятинщини. Координаційне забезпечення та публічні обговорення пропонується здійснювати через сайт “RIA-Козятин”.

Всі звернення направленні у різні місцеві інстанції.

 

В єднанні - сила

Розуміючи велику необхідність в спільній координації сил волонтерів, фондів, громадських організацій та політичних осередків в організації дієвої допомоги воїнам АТО, їх сім'ям та вимушеним переселенцям , взяти участь у діяльності новоствореної громадської ради погодився козятинський військовий комісар Микола Янчук. Респект йому і всім, хто розуміє важливість цього.

 

Не всі хочуть об’єднуватись

Під зверненням відмовився підписатися предстаник однієї з волонтерських організацій Віктор Заїчко (у якого не вийшло з поважних причин бути на зібранні).

Не прийшов і наш мер на зустріч.

До речі, об’єднання планує приділяти увагу не тільки питанням, що пов’язані з ситуацією на сході, а й проблемам, які виникають щодня.

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Козятина за сьогодні

21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up