Ситуація з лікарнею схожа з ситуацією з привласненням базару

Ситуація з лікарнею схожа з ситуацією з привласненням базару
Поки що хапануть не вийшло

Ще 27 лютого було розпочато 45-ту сесію Козятинської міської ради, але як писала вже “RІА-Козятин”, міський голова змушений був оголосити перерву у сесії – депутати порозходились. 
5 березня відбулось продовження тієї розпочатої сесії міської ради. Великим моїм здивуванням було отримання прямо у сесійній залі маленького папірця – проекту Рішення «Про надання згоди на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади м.Козятин цілісного майнового комплексу ДЗ «Відділкова лікарня станції Козятин ПЗЗ».

Депутатам «пропонувалось»: 
— Надати згоду на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність цілісного майнового комплексу ДЗ «Відділкова лікарня ст. Козятин ПЗЗ» згідно з переліком (додається)!!!; 
— Доручити виконавчому комітету міської ради створити комісію з питань передачі цього комплексу… і саме у такому порядку.
Тобто руками депутатів (підконтрольних йому) Гвелесіані хотів забрати у Південно-західної залізниці майновий комплекс лікарні. Повторю, майновий комплекс – не сам заклад «Відділкова лікарня ст. Козятин», для закладу підготовлена інша доля.
Під час сесії я у своєму виступі запитав, чи вивчався фінансовий звіт закладу, де можна побачити отой «містичний» додаток – перелік майна лікарні, чому депутатські комісії ради не вивчали цього питання, чому не розглядається звіт про заборгованість лікарні (сума до 1 млн грн) яка подальша доля лікарні – план діяльності на майбутній рік і найголовніше – чи зверталась міська рада (знаю, що не зверталась, але питання поставив) до Південно-західної залізниці, обласної ради, Кабінету Міністрів України з проханням роз’яснити процедуру передачі закладу та майна на баланс міста та профінансувати на час реорганізації закладу заробітну плату працівників? Схожі питання та пропозиції направити відповідні звернення були і у інших депутатів. 
За великим рахунком, мера у міста Козятин немає. Тому що мер у цій ситуації повинен був ще у грудні 2014 – січні 2015 року створити комісію з передачі закладу, вивчити паспорт лікарні, фінансові показники, заборгованість, скласти план передачі та діяльності медичних закладів, хоча б на 2015 рік і з усіма аналітичними матеріалами особисто відвідати облраду, КМУ та Південно-західну залізницю для того, щоб знайти найбільш безболісний варіант передачі закладу та зберегти колектив та майно лікарні.
Питання, чому такі кроки не вигідні Гвелесіані? Тому що, як павук у природі, пирснувши отруту у жертву, чекає поки вона розкладеться, потім потихеньку висмоктує її. Так само Гвелесіані чекає, поки ситуація затягнеться до такої відмітки, коли варіантів повернення не буде. А за цей час Південно-західна залізниця ВЖЕ визначила кількість лікарень, які залишаться у неї на балансі, це - перше. За цей час Кабінет Міністрів ВЖЕ провів перегляд держбюджету – оскільки звернень від Козятинської міськради про утримання лікарні не було – кошти не виділені, два. Свої кошти на утримання лікарні міська рада не виділяла, а просто перекинула на лікарню субвенції з інших бюджетів, три. Саме тому у лікарні ВЖЕ зараз є заборгованість із заробітної плати, а от коли у середині колективу лікарні почнеться невдоволення (заступник мера Ломачук працював головним лікарем, поки його не вигнали за розтрачання коштів лікарні, а свої люди залишились), тоді просто колектив повністю розпускається під виглядом реорганізації, а майно… думаю, самі ВЖЕ здогадались…
У черговий раз міський голова порушив норми ст. 47 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та ч.3 ст.15 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», які зобов’язують міського голову оприлюднювати за 20 днів до дня розгляду проекти рішень, які підлягають обговоренню та надати ці проекти на розгляд постійних комісій ради.   
То може питання медицини міста не потребує громадського обговорення? Чи мер сам розглянув документи та прийняв рішення? Яка потреба була у швидкому прийнятті такого рішення, коли Козятину навіть ніхто нічого не передавав, ні Кабінет Міністрів України, ні Південно-Західна залізниця? 
Чомусь згадується схожа ситуація, коли змінював форму власності міський базар: з комунальної (власність громади) у приватну (власність Гвелесіані). Якщо подивитись це засідання сесії на моєму каналі в інтернет ресурсі YOUTUBE, то видно як міський голова нервує та «ламає» депутатів проголосувати за це рішення, а на голосування навіть викликав свого заступника Ломачука, щоб проконтролювати голосування депутатів.
Поки що «хапануть» не вийшло… з такими темпами скоро платити квартплату будемо вже Гвелесіані, як кріпаки - оброк.
P.S. Цікаво, чи знає депутат Михайло Буравський, що його підпис, як голови "майнової" комісії ради стоїть під цим рішенням по Відділковій лікарні? Чи хоче розділити… відповідальність, звичайно? 
Мабуть, пора вже громаді просинатись… тому що на прокуратуру вже давно надії немає.
Підготував Депутат міської ради Олександр Пузир 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up