«Свій» нардеп Юрчишин залишив Калинівку без статусу

«Свій» нардеп Юрчишин залишив Калинівку без статусу

Під час виборчої кампанії, яка була доволі гострою у виборчому окрузі №13, і де змагалися за депутатський статус Микола Катеринчук та Петро Юрчишин, перемогу отримав останній. Тоді завдяки голосуванню калинівчан, Юрчишин отримав омріяний депутатський мандат і статус недоторканого слуги народу. А 19 травня нардеп Юрчишин зневажив бажання своїх виборців і відмовив у наданні Калинівці статусу міста обласного підпорядкування. У фіналі голосування він просто не голосував.

 

19 травня у Верховній Раді України нардепи мали надати місту Калинівці у Вінницькій області статус міста обласного підпорядкування. Про це їх просили й депутати Калинівської міської ради та калинівчани.

Ще у минулому році депутати Калинівської міськради направили у парламент клопотання про надання Калинівці статусу міста обласного підпорядкування. Їх клопотання базувалося на висновках постійних комісій Вінницької обласної ради з питань адміністративно-територіального устрою та взаємодії з органами місцевого самоврядування, з питань будівництва, розвитку населених пунктів та територій. 

У червні 2015 року депутати облради підтримала колег з Калинівки і звернулась до до нардепів з поданням про зміну статусу.

Відео дня

З того часу пройшли вибори до місцевих органів влади, народ обрав нових депутатів. І от у парламентарів нарешті дійшли руки до зміни статусу міста Калинівка. Під час розгляду цього питання стався казус: багато хто з нардепів-вінничан був проти надання такого статусу. І врешті, питання було знято з розгляду.

Але під час голосувань сталася ще одна маніпуляція. Голова ВРУ Андрій Парубій тричі ставив питання статусу Калинівни на голосування. Перший раз за «Постанови про віднесення міста Калинівка Калинівського району Вінницької області до категорії міст обласного значення (№4354). За відповідний проект рішення проголосував лише 191 нардеп, другий раз – 202. І проект постанови зняли з розгляду,  а коли спікер запропонував повернути це питання на розгляд, то за цб пропозицію проголосувало 209 нардепів. І питання статусу Калинівки було знято з розгляду остаточно (і напевне, назавжди).

А тепер про голосування Петра Юрчишина, але перед цим, дещо про його обіцянки. Зустрічаючись з виборцями Калинівки, і пропихуючи в міську та району ради потрібних йому людей, Юрчишин у Калинівці заявляв, що підтримає надання Калинівці статусу обласного міста. Але…

Під час перших двох голосувань Юрчишин дійсно голосував «за» зміну статусу Калинівки,а от на третій, вирішальний раз, коли голосувалося повернення до розгляду це питання. Юрчишин просто не на натиснув на кнопку! Був у залі, робив вигляд, що підтримує постанову, а врешті — не голосував!

І цим самим ганебно обманув сподівання калинівчан.

Що ж змусило Юрчишина не голосувати?

Виною всьому – давня дружба. Дружба з нинішнім головою Калинівської районної ради, колишнім головою (при Януковичі) РДА Василем Поліщуком. Саме Юрчишин підтримував під час місцевих виборів політичну силу, від якої обирався Поліщук «Наш край».

Це при тому, що Юрчишин мав підтримувати «Блок Петра Порошенка «Солідарність», бо у фракцію цієї політсили він входить сам. Вже після виборів, саме Юрчишин зустрічався з представниками різних партій, і лобіював обрання Поліщука головою райради. Так і сталося.

Але є цікава деталь у тому, чому Юрчишин не голосував вирішальний раз. Бо після набуття статусу обласного міста, Калинівка вийшла б з підпорядкування районної ради і з під впливу її голови Василя Полішука. А керувати де факто Калинівським районом без власне, Калинівки – нікому не цікаво!

Ось так, по старій дружбі, Юрчишин заради своєї і Поліщука вигоди позбавив Калинівку статусу, калинівчан – нових перспектив. А об’єднану Калинівську громаду – інвестиційної привабливості.

Разом з Юрчишиним не голосували нардепи-вінничани Микола Кучер, проти надання статусу обласного міста були нардепи Анатолій Матвієнко і Руслан Демчак.

Саме їм мають «дякувати» калинівчани і Калинівська міська рада.

Олексій Єднак

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Та це мухльовщики-писаки - ж бо виставили результати голосування, коли йшлося про повернення законопроекту на ДООПРАЦЮВАННЯ - тобто нафіг-нафіг у шухляду... Тож з якого дідька депутат голосуватиме за цю профанацію?



    А коли голосували сам проект - ПЕРШЕ голосування - депутат Юрчишин ПІДТРИМАВ НАДАННЯ КАЛИНІВЦІ СТАТУСУ МІСТА ОБЛАСНОГО ЗНАЧЕННЯ.



    Аффтор - ОЧІ РОЗУЙ!



    http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7425

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній) 13:03 Лелеки повернулися, а їхньої домівка немає — зруйнували 12:40 "Укрзалізниця" відкриває нове сполучення до курортного Трускавця (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up