Свіжа карта АТО

Свіжа карта АТО
Незважаючи на деяке зниження напруги в зоні проведення АТО, в окремих районах ситуація залишається складною через провокації терористів. Найбільш неспокійна ситуація під Дебальцеве, в донецькому аеропорту та біля міста Щастя. Про це повідомив заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Польовий. За його інформацією, за минулу добу загиблих серед українських військових немає, поранені 4 військовослужбовців.

Так, протягом доби терористи 4 рази обстріляли донецький аеропорт з мінометів, зенітних установок і стрілецької зброї. 
В результаті постійних штурмів позицій НД України в аеропорту Донецька загони терористів і росіян найманців випробовують критичні втрати. За оперативними даними, поповнювати угруповання бойовиків планують за рахунок членів козачих організацій з Російської Федерації. 
"Проте з цим є проблеми, тому що все більше найманців відмовляється їхати на Донбас, адже інформація про мужність і героїзм українських військових широко поширюється в Росії", - сказано в повідомленні. 
В передмісті Горлівки - селі Майорське - наші бійці відбили атаку терористів на наш блокпост. Наші позиції неподалік н.п. Нікішине, Новоласпа, Уманське були обстріляні з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї.

Єдиний випадок застосування терористами артилерії зафіксовано поблизу с. Міус, де був обстріляний блокпост сил АТО. В цілому стволовую і реактивну артилерію проти українських військ бойовики майже застосовують. 
Одночасно артилерія регулярно використовується під час зіткнень між різними бандами терористів. Такі зіткнення останнім часом почастішали. Вони несуть особливу небезпеку для мирного населення. 
Ситуація в Маріуполі спокійна і контрольована, міські служби працюють у штатному режимі, кажуть в РНБО.

Минулої доби зафіксовано зростання активності у веденні повітряної розвідки позицій сил АТО з боку терористів і російських військ. Роботу БПЛА шість разів зафіксували на Маріупольському напрямку, а також двічі - на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Відео дня

Джерело: Обозреватель

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up