Закон про люстрацію - зброя для нас

16 вересня прийнято довгоочікуваний закон про люстрацію
Закон про люстрацію - зброя для нас

Люстрація (очищення через жертвопринесення) — заборона діячам високого

рангу, які скомпрометували себе, впродовж певного часу або пожиттєво

працювати на державній службі. 

Відео дня

 

Як стало відомо, першим люстрацію має пройти Міністерство юстиції. Після свого очищення, воно буде організовувати очищення інших органів влади. Буде створений громадський орган, куди повинні увійти журналісти і представники громадських організацій, який має контролювати, як проводиться люстрація.
Про кожен початок перевірки буде повідомлено - має бути відповідне повідомлення на сайті Мін’юсту. Наприклад: "Ми почали перевіряти такого-то чиновника. Якщо у когось є факти негідної поведінки цього пана, то повідомляйте нас за такою-то адресою".
Закон передбачає включення в люстрацію всієї державної машини і суспільства. Дуже важливо, щоб люди не думали, що завтра органи влади очистяться. Для цього потрібна багаторічна важка робота.
Ми матимемо справу з суддями, прокурорами, СБУшниками, міліціонерами, працівниками мерії та РДА і райради, іншими посадовцями, які тісно об’єднані корупційними зв’язками і будуть робити все, щоб залишитися при владі, яку вони використовують як бізнес.
На жаль, в Україні, в нашому місті зараз керівниками не є люди, одержимі ідеєю розбудови нового суспільства. Наші керманичі вийшли з системи, яку ми маємо знищити, і тому основним люстратором має бути кожен український громадянин.
Я впевнена, що очищення влади буде супроводжуватися революційними потрясіннями, величезним саботажем, необхідністю ще більше тиснути на посадовців, які будуть цей саботаж допускати або організовувати.
Але у будь-якому випадку ми їх дотиснемо. Головне - не вважати зараз, що ми ухвалили закон, і люстрація терміново почнеться. Без нашої волі, без нашого тиску, без нашої одержимості цією ідеєю нічого не буде. Закон – це просто зброя.
Але ж цю зброю нам лише видали. Ще треба навчитися користуватися нею та застосовувати. Повторюю: все залежить від нас, бо якщо хтось буде сидіти, нічого не робити і казати: "Закон не працює, ніякої люстрації не відбувається, нас знову обманули", то нічого не зміниться.
Кожен громадянин має відчути, що саме від нього залежить очищення влади у його населеному пункті.
Багато країн Східної Європи, що зробили люстрацію, або Західна Німеччина, що люструвала Східну Німеччину, мали перевагу - нову владу, яка викидала стару. В Україні так не відбулося.
В результаті Майдану не прийшла нова влада, в результаті президентських виборів — також.

І не треба розраховувати, що люстрацію зроблять президент або прем’єр-міністр. Люстрацію в Україні маємо провести ми самі.

 

Ваш персональний редактор Тетяна ЛОЗІНСЬКА, (068)308-01-25, 2-04-53, emeil - [email protected]

 

Коментарі (7)
  • Sofia

    Питання одне - з кого розпочнемо і хто розпочне? Думаю потрібно бивших ментів поліструвати, що аптеки та магазини круті повідкривали і до влади лізуть.
  • Танкіст

    Брехня! я знаю, що вона з блоку Порошенка! а статті пише бесплатно-перевірено!

    nomad reply Танкіст

    Точно танкіст!!!
  • Виборець

    Люструвати Лозінську як запроданця партії регіонів, яка без оплати не візьме олівець у руки

    nomad reply Виборець

    Підтримую!!!

    Танкіст reply nomad

    ну ти і пр....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Козятина за сьогодні

20:33 Повідомили, які автобуси їздитимуть у нашій громаді у Провідну неділю 17:04 Масштабна пожежа: показали фото, як рятувальники боролися з наслідками атаки на Вінниччину photo_camera 16:10 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 15:07 Переселенка з Генічеська викладає живопис у музичній школі Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:09 Козятинські «Сірі вовки» представили наш район на змаганнях з волейболу та вибороли «бронзу» photo_camera 13:56 «Ми на мить забули про війну» 13:00 Самгородоцька «Блискавка» завітала до козятинських рятувальників photo_camera 12:14 Рушники, вишиті у скандинавській техніці, писанки та старі листівки — що цікавого на виставці в Музеї photo_camera 11:40 У вечірні години можливі відключення електроенергії по всій Україні 10:05 У Козятинському ЦНАПі можна подати заяву на допомогу у зв'язку з інвалідністю внаслідок війни 09:18 Сьогодні, 8 травня в Україні День пам'яті та примирення 08:30 Під час ракетної атаки у Вінницькій області є влучання. Постраждав об'єкт критичної інфраструктури 08:07 «Футбол у нас є. Щодо фінансування, то надіємося, що воно буде»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up