Поговоримо про футбол

Поговоримо про футбол
Завершилось перше коло футбольного сезону 2014-2015 року, то ж можна підбити проміжні підсумки

Команда ДЮСШ міста Козятина (гравці 2000-01р. н.)  бере участь у першості області. Після першого кола статистика має такий вигляд: шість ігор, п’ять перемог, одна поразка. Поки друге місце. Але, враховуючи потенціал команди, ставимо завдання потрапити до фінальної частини і поборотись за чемпіонське звання. 
Першість району
Це окрема тема. Але кілька слів про команду ”Патріот” міста Козятина, що на 90% складається з футболістів ДЮСШ 1999-2000 р. н.
Головне завдання — це підготовка футболістів до дорослого футболу, через гру в дорослому футболі. Нам важко поєднувати ігри першості району з іграми першості області та першості України. Там група наших гравців 1999 р. н. грає за СДЮШОР (школа олімпійського резерву) імені Блохіна-Беланова міста Вінниці.
Тож сил вистачає не на всі 90 хвилин і це впливає на загальний результат команди. 
Чемпіонат області, ФК “Козятин”
Статистика: дев’ять ігор, дві перемоги, дві нічиї, п’ять поразок, шосте місце. 
Безумовно, що футбольні експерти, які спеціалізуються на пошуках недоліків, знайдуть їх чимало. Але подивимося на результат з іншого боку. Сезон 2012-13 рр. — останнє місце. Різниця м’ячів: шість забито, шістдесят чотири пропущено. Антирекорд! Як кажуть, на всі часи та народи. 
Сезон 2013-14 рр. Тут взагалі немає що оцінювати, бо команда складалась з легіонерів. 
Футбол не обдуриш, то ж і чудес від нього чекати не варто. Футбольні лохотрони та навколофутбольні експерименти безслідно не проходять. Ми втратили цілі покоління футболістів за десятиріччя, і за чотири місяці чекати від команди екстрарезультатів — наївно. 
Маємо те, що маємо. Іде процес становлення команди
Важко, не без помилок, не без прорахунків, але він — іде. Поступово на провідні ролі в команді виходять місцеві футболісти. Команда Козятина є чи не єдиною в області, де в основному складі гравці 1996\97 років. На підході гравці 1999-2000 років, які входять до еліти юнацького футболу Вінниччини.
Тож перспектива є! Але головна умова успіху — це здатність цінувати свій потенціал і вміння правильно його реалізувати.

Володимир СИНЯК, тренер Козятинської ДЮСШ 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up