Розторопша лікує печінку

Розторопша лікує печінку

Розторопша плямиста — це один із видів чортополохів.

Розторопша плямиста — це один із видів чортополохів. Ще розторопшу називають Мар’їн татарник чи “чортополох молочний”. Це дуже колюча рослина, висотою до 2 метрів з квітами яскраво-червоного кольору. Цвіте розторопша плямиста в липні-серпні. Цю рослину знають давно. Древні римляни вживали розторопшу при захворюванні печінки. Та особливу популярність ця рослина набула в 1968 році, після дослідження її біохімічного складу в Мюнхенському інституті фармацевтики.

Головним складом розторопші плямистої є рідка біологічна речовина сілімарін. Тому всі лікарські засоби при лікуванні печінки зроблені на основі цієї рослини. Розторопша багата на мікроелементи і жиророзтворювальні вітаміни. Усього близько 200 компонентів. Нерідко розторопшу використовують у харчових добавках.

Використовують розторопшу плямисту, крім лікування печінки, при отруєнні грибами (такими, як бліда поганка) та хронічних інтоксикаціях (алкогольній, хімічній, наркотичній).

Відео дня

Її приймають для очистки печінки, крові і всього організму від токсинів. Використовувати в ній можна корінь, листя, насіння.

Корінь — у добавках до чаю чи настоянках на спирті. З листя готують сік, який вживають, як сечогінне і при розладах шлунка.

Насіння вживають при відновленні клітин печінки і обміну речовин в організмі. Також воно знижує рівень глюкози в крові.

Ця рослина є лікарським засобом. Тому нікому не раджу шукати рецепти народної медицини. Рецепт може дати тільки той, хто правильно встановив діагноз. Інакше це буде виглядати, як самолікування. І норму може встановити тільки лікар.

Хто хоче вирощувати розторопшу на своїх земельних ділянках, може взяти насіння безкоштовно, зателефонувавши до редакції або за номером (063)7364726.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up