Смертельний вірус Ебола. Що ми знаємо про нього?

Таємнича хвороба “Ебола”, що досі значилася проблемою Африки, розповсюджується Європою і підступає до України. Що відомо про цей вірус жителям нашого міста?

В опитуванні взяли участь близько 30 козятинчан різного віку. Більша частина опитаних чули про смертельний вірус, але сказати щось про нього не можуть.
Вперше Еболу помітили в Конго і Судані у 1976 році.  А на сьогоднішній день випадки захворювання на Еболу зафіксовані уже в Німеччині, Іспанії, Бельгії, Норвегії, Македонії, Польщі та Чехії.
Вірус має такі ж симптоми, як і звичайна застуда. Перші симптоми можуть з’являтися на 5–7 день. Зазвичай це лихоманка, головний біль, суглобовий та м’язовий біль, біль у горлі. Проте вірус швидко вражає нирки і печінку, що призводить до внутрішніх кровотеч.
На жаль, спеціальних ліків та вакцин на сьогодні немає, лише експериментальні.
Вірус Ебола передається при безпосередній взаємодії з кров’ю, виділеннями, органами або іншими рідинами організму інфікованої людини. Також є ймовірність зараження при контакті із одягом хворого.
Всесвітня організація охорони здоров’я заперечує можливість передачі вірусу за допомогою повітряно-крапельного шляху. Тому нам залишається дотримуватися насамперед загальних правил гігієни при користуванні громадським туалетом, наприклад, у аеропорту.

Що вам відомо про вірус Ебола?

Відео дня

Григорій Іванович (66), пенсіонер: 
- Що це смертельна хвороба.

Оля (12), учениця школи №1: 
- Нічого. Я не чула про такий вірус.

Ірина (43), соціальний робітник: 
- Я чула, що про нього говорять по телебаченню, але не цікавилася цим питанням.

Микола (14), учень школи №1: 
- Вперше чую про цю хворобу.

Крістіна (24), в декретній відпустці: 
- Я цим питанням не цікавилася, так як зараз майже весь мій час займає виховання дитини.

Віктор (21), тимчасово безробітний: 
- Читав в інтернеті, що він поширений в Африці.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Apollo Hospital

    Привіт донори

    Ви купуєте чи продаєте нирку? Шукаю можливість продати свою нирку за гроші Ви не знаєте, що робити через фінансову кризу зробіть, тоді зв’яжіться з нами сьогодні, і ми запропонуємо вам найкраще 600 000 доларів на вашу нирку. Мене звуть ДОКТОР ДАНІЕЛ. Я нефролог у APOLLO HOSPITAL SERVICES INDIA. Наша лікарня Ми також спеціалізуємося на операціях на нирках, закупівлі та трансплантації нирок донорам, пов’язаним із заробітком. Ми знаходимося в Індії, Туреччині, США, Малайзії та Дубаї. Якщо ви зацікавлені в продажу чи купівлі нирки, будь ласка, не зв’яжіться з нами за

    Електронна адреса: [email protected]

    Whatsapp: +393509281473



    З повагою  APOLLO HOSPITAL

  • Apollo Hospital

    Привіт донори

    Ви купуєте чи продаєте нирку?

    Шукаю можливість продати свою нирку за гроші

    Ви не знаєте, що робити через фінансову кризу

    зробіть, тоді зв’яжіться з нами сьогодні, і ми запропонуємо вам найкраще 600 000 доларів на вашу нирку. Мене звуть ДОКТОР ДАНІЕЛ. Я нефролог у APOLLO HOSPITAL SERVICES INDIA. Наша лікарня Ми також спеціалізуємося на операціях на нирках, закупівлі та трансплантації нирок донорам, пов’язаним із заробітком. Ми знаходимося в Індії, Туреччині, США, Малайзії та Дубаї. Якщо ви зацікавлені в продажу чи купівлі нирки, будь ласка, не зв’яжіться з нами за

    Електронна адреса: [email protected]

    Whatsapp: +393509281473



    З повагою  APOLLO HOSPITAL

  • Amanda Gregory

    Будь ласка, повідомте нам, якщо ви зацікавлені у продажу або купівлі нирок або органу, будь ласка, не соромтеся звертатися до нас за електронною поштою та електронною поштою.

    Електронна пошта: [email protected]
    Що таке номер програми: +33751490980

    З повагою
    ГОЛОВНИЙ МЕДИЧНИЙ ДИРЕКТОР
    DR MAXWELL

  • DR AMIT SHARMA

    Продам нирку. Збережіть життя і заробляйте гроші. Ви хочете продати свою нирку? Ви шукаєте можливість продати нирки за хорошу ціну? Мій пацієнт готовий купити за курсом 1 000 000,00 доларів. AMIT SHARMA невропатолог-консультант хірург FORTIS HOSPITAL. Для отримання додаткової інформації зв'яжіться з нами по електронній пошті: [email protected]

keyboard_arrow_up