Дипломований архітектор Козятина (2006-2011рр) Микола Бабур про підхід до проектування водогону

  • Козятин післявиборний
  • Автор: Козятин післявиборний
  • Блог для розміщення всіх матеріалів надрукованих в газеті "RIA-Козятин" відносно роботи нової влади на чолі з новим міським головою Олександром Пузирем 

  • access_time

 

Оскільки я людина корисна (в хорошому розумінні слова), як козятинчанин мрію про гарне місто або/та, як кажуть, «щоб хоч щось в місті робилося».

Регулярно моніторю сайт Козятинської міської ради. І от ввечері 14.04.2016р. в перелікові документів на сесію бачу фінансування на проектні роботи 614 тис.грн. Як людина, що все життя займаюся будівництвом, вивчив документи. На другий день пішов на сесію. Хотів дати фахові поради. Але обранці більше часу витратили на популістичні заяви та особисті образи  ніж на продуктивні дебати. Приємно, що не дивлячись на бажання окремих осіб пропіаритися, є обранці, які демонструють небайдужість розумними питаннями та виступами і що головне - бажанням розібратися. З четвертого підйому руки мені дали слово на дві хвилини. Оскільки вміститися в час я не міг, то мій виступ із-за професійних термінів не всі зрозуміли. Що і підтвердив міський голова.

 

Так от: який має бути підхід до проектування водогону.

Всі ми розуміємо, що реалізація такого проекту (будівництво водогону) складна річ і по тривалості може бути розтянутий на рік, два… шість. За цей період будівельні норми, технології, ціни — 100% будуть змінюватися. А тому розумно замовити виготовлення стадії «Проек». Ця стадія розробляється для визначення технічних, технологічних, інженерних рішень об'єкта, кошторисної вартості будівництва. Розділи «П» необхідно подавати у чіткій і лаконічній формі, без надмірної деталізації, у складі та обсязі, достатньому для обґрунтування проектних рішень, визначення обсягів основних будівельних робіт, потреб в обладнанні, будівельних матеріалах та конструкціях, положень з організації будівництва, а також визначення кошторисної вартості будівництва. Дана стадія в рази дешевша ніж стадія проектування «Робочий проект» в якій проробляється все детально. З пректом стадії «П» ми зможемо брати участь в будь-яких державних або закордонних інвестиційних проектах, отримувати гранти, а можливо і гранДи – це вже як міські депутати захочуть.

Також хочу додати, що стадія проектування «П» для такого складного об’єкту згідно будівельних норм є обов’язковою.

По-друге, прочитавши аналітичну записку і вивчивши три кошториси, зробив для себе висновок, що про ніяке коригування не йдеться, а планується виготовлення нової проектно-кошторисної документації.

 

Цілком розумію проектанта який подав нам кошторис з максимальною вигодою для себе. А наші керманичі повинні вчинити, як хороші господарі:

 

1. Зробити перевірку кошторисів на проектні та вишукувальні роботи у незалежного експерта. Ефект від витрачених на експертизу пари сотень гривень буде в зекономлених тисячах та в спокоєві перед перевіряючими органами.

 

2. Другий кошторис перекроїти кардинально і спокійно шукати гроші на будівництво водогону.

 

3. В силу монополістичного становища Вінницяобленерго та мягко кажучи специфіки питаня, відмовитися від третього кошториса до моменту реалізації проекту.

 

4.  В  проектові передбачити черги будівництва, які дадуть можливість спланувати фінансування та будівельні роботи.

 

Микола БАБУР

Коментарі (4)
  • Артур

    То де диплом? В жопі???
  • Артур

    У РІА бачили його диплом архітектора? Опублікуйте копію))) Не потрібно робити з усіх лохів!
  • Андрей Ткачук

    Коли це Бабур став дипломованим?)))
  • Анонім

    коля ти вже набудував свого часу)))))) а чого водогін за 2006-2011 роки не збудував, а колюня?????
Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність...

Міста у  розвинених країнах чисті й ошатні постійно, а до певних подій їх ще святково прикрашають. Жителі міст пострадянських...

Коли кнопки на калькуляторі западають... Схоже, пузиреботи знайшли новий спосіб потішити непомірне владне его свого...

День міста розпочався в Журбинцях

  Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up