Характерне знайомство з особистістю — капеланом з передової

На своїй життевій дорозі у мене було багато подій. Дещо забулось, щось пригадую за певних обставин. А минулого тижня у мене відбулася подія, яку запам’ятаю на все життя —  знайомство з військовим священиком. Небагато людей може стверджувати, що особисто знайомий з капеланом. Раніше такої професії або посади не було в Україні. Це продукт війни і крайня необхідність на передовій. 

Отож до редакції спеціально завітали, щоб познайомитись зі мною особисто та волонтерами “RIA-Козятин”, представниками бабусиної ради та ради християнських церков — капелан ДУК “Правий сектор” Микола Мединський Залізняк та голова інформаційно-виховного відділу при капеланській службі ДУК “Правий сектор” подруга Калина.  
Як відомо, Добровольчий Український Корпус створився в липні 2014 року. ДУК є добровільним мілітарним об’єднанням громадян України, українців з-за кордону та громадян інших держав. Які висловили бажання брати участь в збройній боротьбі українського народу. Він створений з метою захисту територіальної цілісності та національної незалежності України.
Якщо хтось хоче в ДУК, то може туди потрапити  лише за певних умов. Категорично відмовляють людям  з атеїстичним світоглядом. Тим, хто сповідує ворожі для України принципи. Як от комуністичні чи соціалістичні. Навіть якщо ти фізично подібний до Геракла, не візьмуть.
— Для чого капелан на передовій і що таке продукт війни? — запитала я у отця Залізняка.
— Обличчя війни таке, що гинуть не тільки воїни зі зброєю в руках. Гинуть невинні, які не воюють. Ніяка військова доблесть не втішить смерть воїна і не примирить зі смертю дитини. Не допомагають маріонеточні лозунги влади для цілісності душі. Тисячі матерів з початку АТО не сплять у своїх квартирах. Слідкують за дверима, споглядаючи через вікно, надіються побачити свого сина, чоловіка, батька, який на війні. Виходить, що ми всі на війні. І всім необхідна реанімація душі та духовне зцілення. Щоб люди не перетворилися на звірів.
У розмові з гостями стало відомо, що капеланська служба ДУКу набирає священиків, які будуть допомагати психологічно в зоні АТО нашим бійцям як капелани. Воїни АТО мають різні віросповідання - від мусульман, католиків, православних до протестантів. Відповідно до конфесійної приналежності бійців, потрібні капелани. Якихось прерогатив до домінуючих вір не існує. Хто має певні переконання і впевнений, що зможе бути духовним лідером та провідником для бійців АТО, капелану Залізняку можна написати на його сторінку в Фейсбуці.

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:10 Аварійна ситуація: козятинчанам подаватимуть воду у визначені години 17:16 Біля ЦДЮТ у Козятині облаштовують декоративні клумби 16:05 Загинув у Бахмуті: минає рік, як війна забрала життя Героя Олега Шпура 14:04 Шукають 16-річну Аліну Саволюк Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:33 Не беріть у руки: у нашому районі розкидатимуть вакцини для імунізації диких тварин 11:00 Прикрашали весняне дерево і грали в старовинні ігри: фестиваль гаївок у Козятині photo_camera 10:04 Самгородчани стали переможцями III Міжнародного конкурсу мистецтв «VIRTUOS 09:00 Створює мультики з географії, веде блог та ютуб-канал і змагається за звання «Вчителя року» 08:09 З 1 травня водії обов'язково повинні вмикати ближнє світло фар за межами населених пунктів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up