І влітку, і взимку козятинці мріють про зручну зупинку

В районі хлібзаводу, біля "податкової", про облаштування автобусної зупинки ніхто і не подбав

Автобусні зупинки в місті — не естетично та не практично

Очікування громадського транспорту в Козятині рівнозначне гаданню на кавовій гущі: ти ніколи не знаєш, коли прийде автобус і чи прийде взагалі.

Зупинки міського транспорту у Козятині — це сумне видовище, яке не відповідає ні в критеріях зручності для мешканців та гостей міста, ні з точки зору естетики. Навіть не хочеться заходити туди, бо під лавкою може лежати бродячий пес або ж купа сміття чи блювотиння.  

А ще зупинки з місця очікування транспорту перетворюються на загрозу безпеці пасажирів. Так, наприклад, по маршруту №7 (вул. Боженка, 4) відсутня навіть лавочка для очікування, а про те, що там зупинка, свідчить лише стовп, біля якого зупиняється автобус. Доводиться здогадуватися, за яким графіком рухаються автобуси не тільки гостям  міста, але і його мешканцям, бо на більшості зупинок взагалі відсутня будь-яка інформація. Вони швидше лякають людей темнотою, бо освітлення або вкрай погане, або відсутнє взагалі.  Мабуть, саме через цю причину автобуси курсують по місту лише вдень.

Але мер Г. має свій план по переобладнанню міських зупинок, бо дозволив перетворювати їх в міні-маркети, поклавши обов’язки по благоустрою території на  власників торгових точок: «Депо» (ПП Левицька Л.М.), « Маслозавод» (біля гаражів) - МУГГ, «вул. Щорса» (ПП Члек В.Д.), «вул. Катукова» (біля магазину «Господарочка» ПП Кратко Н.М.), «СШ №3» на вул. Горького (Дистанція сигналізації та зв’язку). Така співпраця дуже взаємовигідна для обох сторін, але тільки не для пасажирів.

У місті немає головного архітектора, тому ні в кого запитати про те, чи існує якась концепція по естетичному вигляду зупинок. Адже кожен облаштовує ту чи іншу зупинку на свій смак і розсуд, тому і вигляд у цих горе-зупинок зовсім непривабливий, а, швидше, сумний. Всього в Козятині більше 40-ка автобусних зупинок. Їх облаштування та ремонт покладено на виконавчий комітет міської ради та управління ЖКГ. Як результат — більшість зупинок знаходяться в аварійному стані: навіси - розбиті, самі зупинки не фарбовані, порозмальовувані.

Існують і такі, де взагалі важко визначити, що то зупинка, бо немає ні самого об’єкта, ні жодного знака. Автобус зупиняється обабіч дороги, де повинна бути зупинка, за вимогою пасажирів.

На гарячу лінію “RIA-Козятин” надійшло багато нарікань на тему стану зупинок. Серед них: прохання перенести зупинку маршруток на Вінницю біля м-ну “Грош” на інше місце, необхідність зробити зупинку навпроти універмагу для маршрутки №3 для маршруту “Біла\Казарма”, облаштувати зупинку Козятин-Кашперівка  (хоча б лавочки поставити), відсутність графіків маршруток, прохання перенести зупинку на перехрестя біля ДАІ,  щоб  їхати в місто під  тунель, зробити автобусну зупинку на Матросова (людям немає  де дітись та і автобуси їздять лише вдень), зробити зупинку на перехресті Матросова\Некрасова тощо. Влада тільки має прислухатись до прохань народу, який її обрав.

А тим часом у світі

У Львові та Києві вже почали з’являтися електронні табло з графіком руху громадського транспорту. А із завданням цілодобового освітлення зупинок цілком справляються сонячні панелі, розміщені на даху. Варіантів — величезна кількість, потрібно лише бажання міських можновладців зробити наше місто хоч трішки кращим і цивілізованим. І якщо у інших містах це під силу, чому б у нас в Козятині ні? Проте, ця ідея працюватиме лише з комплексним покращенням всього транспорту у місті.

Ми запитали у козятинчан

“Чи влаштовує Вас стан зупинок в Козятині?”

 

Наталія Лавровська (60 років), пенсіонерка:

- Дуже обурює стан наших автобусних зупинок — скрізь брудно, запущено, немає графік руху транспорту.

 

Олена Дядюра (28 років), домогосподарка:

— Я завжди чекаю автобус на вул. Сербіна. Там навіть і зупинки немає, знаку відповідного, графіку руху. Якщо людина не місцева то і не дізнається, де зупинка.

 

Леся Карпенко (26 років), домогосподарка:

- Зупинки у нас в місті дуже погано облаштовані. Більш-менш нормальний стан у тих, які закріплені за приватними підприємцями.

 

Олександр Мельничук (39 років), тимчасово непрацюючий:

-  Обурює те, що зупинки не прикрашають наше місто, а тільки псують. Всі вони побудовані в різному форматі. Було б набагато краще коли б цим питанням цікавився головний архітектор міста.

 

Валерій Іщук (47 років), учасник АТО:

- Нічого гарного з приводу наших зупинок сказати не можу. Нормально облаштована зупинка — дуже рідке явище. Хотілося б, щоб наша влада звернула увагу на те, як ганьблять нас такі «архітектурні споруди».

 

Ігор Зборовський (38 років), працівник пенсійного фонду:

- У нас в місті взагалі все відносно. Не хочу нікого критикувати, проте дійсно і зупинки, і рух транспорту слід набагато краще контролювати.

 

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up