Ігри, в які грають люди

Завжди дивувалась, коли бачила у голівудських фільмах про те, як вибивають зізнання навіть у найстійкіших злочинців тактикою злого і доброго поліцейського. Не вірила, що вона працює. Аж доки не переконалась в цьому сама.

Випадково опробували цю методику із сестрою, коли замовляли шафу у досить безвідповідального продавця. Тож я – злий поліцейський – щодня вичитувала йому моралі про непрофесійність, погрожувала відмовитись від замовлення, розповідала про повагу до чужого робочого часу і нервів. Він осварювався, нервував, і вже певно шкодував, що зв’язався зі мною. А тоді в гру вступила вона – добра, розуміюча, а-ля "жінка в біді" – мовляв, зрозумійте, дуже треба, час піджимає. Невже не розумієте, що в таких умовах – без шафи – нам дуже некомфортно жити.

І спрацювало. Він, певно, перевернув усі склади, аби знайти обіцяний предмет умеблювання, не взяв коштів за доставку, зробив знижку, кілька разів вибачився. Звісно, не переді мною, а перед нею – доброю і розуміючою.

От думаю –  чому люди так люблять такі ігри? Невже не можна одразу бути професійними, відповідальними, доброзичливими? Чому такими стають лише після розіграшу вистави???

Інша схожа гра, яку люблять і  чоловіки,і жінки – "блондинка" або ж та сама "жінка в біді". Різниця у нюансах – "блондинка" сміється і ставить нерозумні питання, а "жінка в біді" тихо і скромно просить допомогти їй розібратись у темі. І тут лише рідкісні кадри можуть відмовити. Зазвичай вам розкажуть і дорогу, і які дюбелі купувати, і принцип роботи андронного колайдера, і проведуть курси бойового мистецтва – і все, що попросите.

А спробуйте звертатись з проханням-питанням як до рівного – спокійно, доброзичливо. Імовірність, що вас проігнорують, нагрубіянять або дадуть відчепну відповідь, зросте в рази. Не знаєте, чому?

Коментарі (0)

  Останнім часом постійно чую від своїх знайомих, друзів та людей, які мене оточують, такі думки та роздуми.. 1)...

Завжди дивувалась, коли бачила у голівудських фільмах про те, як вибивають зізнання навіть у найстійкіших злочинців тактикою...

Читаю новини про ситуацію на Сході – і ловлю себе на думці, що десь подібне я вже бачила… О, точно, це ж мій улюблений...

Зараз так важко зустріти чийсь погляд. Маю на увазі добрий, приємний погляд, з яким хочеться зустрітись. Зазвичай в маршрутці,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up