На першій прес-конференції новообраний міський голова дав відповіді на запитання газети “RIA-Козятин”

  • Козятин післявиборний
  • Автор: Козятин післявиборний
  • Блог для розміщення всіх матеріалів надрукованих в газеті "RIA-Козятин" відносно роботи нової влади на чолі з новим міським головою Олександром Пузирем 

  • access_time

Перша конференція новообраного міського голови Олександра Пузиря з представниками засобів масової інформації була побудована за східно-азіатським обрядом. Де всі питання, якщо хочуть вирішити і обговорити серйозно з партнером, роблять це за чаєм. Принцип такий — якщо зійшлися щось вирішити і попили разом чай, значить все вирішили, якщо ні — то позначили свої претензії і розійшлись. В даному випадку чай попили. Виходить, що порішали деякі моменти. 

Найперше, на що акцентував міський голова, те, що він був делегатом на зустрічі Президента України з головами міських рад, що були вибрані в першому турі. Із 350 голів було відібрано 29. В їх числі був і наш Козятинський голова, який взяв участь у обговоренні питань сьогодення.

Пан Пузир охарактеризував міськраду, яка складається з 9 партійних осередків. За його словами, створена лише одна фракція (“БЮТ” та БПП). Ця більшість дає гарантію в прийнятті будь-яких рішень і вона може впливати на будь-який процес. З іншими групами депутатів як міський голова, він буде співпрацювати і вірить у те, що знайде з ними розуміння.

Олександр Пузир підкреслив, що всі видаткові статті бюджету міськради вичерпані попередниками і запасів немає. На запитання про його зарплату сказав, що він її не отримував ще). Передбачає, що це буде в межах 4 тисяч гривень.

Він акцентував, що за останню каденцію його попередник за 5 років роздав людям: 2011 рік —50 тис. грн, у 2012-ому — 58 тисяч, на 2013-тий припало 64 тисячі гривень, у 2014-му — 91, а у 2015-му році — 208 тис. грн. За словами новообраного очільника, по факту — це був відвертий підкуп виборців. Але оцінку мають дати правоохоронні органи — злочин це, чи ні. 
“Подбав” колишній мер Г. і за нині діючого — прийнявши перед виборами 1046 заяв на суму 552 тисячі гривень, пообіцявши їх виплатити після виборів. Зважаючи на вищевказані факти, для пана Пузиря, як для міського голови, нічого не залишається, як провести аудит фінансової діяльності колишнього очільника. 

 


На запитання нашої газети про забезпечення водою міста, пан мер переконав, що буквально цієї середи відбудеться (вже відбулася - прим. ред.) перша робоча зустріч з представниками проектно-дослідного київського інституту на предмет вивчення можливості забезпечення міста водою. Про результати він прозвітує.

Також Олександр Пузир пообіцяв, що міська рада активно буде займатись темою бродячих собак.
 

З метою запобігання тероризму та швидкого реагування на надзвичайні події вивчається питання про обладнання міста камерами відеоспостереження.


З питання захвату землі і незаконних забудов він сказав, що місто забудоване хаотично з порушенням червоних ліній, за межі яких не можна відступати за будь-яких обставин. І коли приїхали спеціалісти з області і звірили свою карту з нині діючою, то відразу “повилазили” всі “прив’язки”, що виступають за червону лінію. Виявилось, що місто зажате і для розвитку немає землі (!)

 

Відносно недобуду в центрі міста, то пан мер повідомив, що земля, як була, так і є власністю міської ради. А інженерні споруди на землі мають власника — військбуд. І він добросовісно сплачує всі податки. Але міська влада буде максимально сприяти всім, хто хоче взяти участь у добудові вказаного об’єкту за призначенням. 


Відносно стихійної торгівлі і невідповідності точок, що проводять реалізацію товару з недотриманням вимог законодавства, Олександр Пузир сказав, що спеціальна служба перевірить всі ці точки і зобов’яже виконати необхідні вимоги або ж зупинити свою діяльність. За словами міського голови, для реалізаторів с-г продукції будуть створені умови. 


На питання, як міський голова має співпрацювати з залізничниками, він констатував, що основою формування бюджету міста являється відрахування на зарплату. На його думку, майбутня реформа на залізниці не призведе до скорочення робочих місць. Що відділкова лікарня збереже своє функціональне призначення, де також не скоротять робочі місця.


З питання “нафтобази” і “каолінкомбінату” на території міста, пан мер відмітив, що це вагомі платники податку. Але забудова відбулася навколо цих об’єктів з порушенням норм, що спричинило конфліктну ситуацію і там нічого вже змінити не можливо. Хіба що відселяти людей на безпечну відстань. Але це дуже великі гроші для бюджету, і їх немає.


Запитала “RIA-Козятин” і про військових. За словами нового очільника Козятина, на етапі формування нової міської влади питанням бійців АТО та їх родинами буде опікуватись уповноважена на це особа — пані Олена Слободяник (керівник центру соцслужб для сім’ї, дітей і молоді). 

Влад ПОВХ

 

Від редакції:  Мене, як громадського діяча, втішає, що бачення міського голови співпадає з моїми, викладеними в програмі “Козятин — європейське місто”. Надіюсь і вірю, що з підтримкою громади вона буде втілена в життя. Хто ж стане заперечувати, щоб життя в Козятині було комфортним — для всіх без винятку членів громади? Саме цим визначається європейське місто.

Тетяна Лозінська

Коментарі (1)
  • Анонім

    Заебца !!!

    Две невьебенных политических решалы !!!
Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність...

Міста у  розвинених країнах чисті й ошатні постійно, а до певних подій їх ще святково прикрашають. Жителі міст пострадянських...

Коли кнопки на калькуляторі западають... Схоже, пузиреботи знайшли новий спосіб потішити непомірне владне его свого...

День міста розпочався в Журбинцях

  Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up