Путінські тролі зробили свою справу

Останнім часом постійно чую від своїх знайомих, друзів та людей, які мене оточують, такі думки та роздуми..

1) "Влада – сволота, вони зробили з нас гарматне м'ясо, а самі наживаються , бо їм на користь ця війна". Наша влада, звісно, переважно, досить сволочна, не заперечую, але чи уявляєте ви, доморощені  диванні експерти, обсяг функцій, з якими має справитись влада? Ви би в таких умовах зробили все на п'ять з плюсом? Ну але це найменш дратуюче мене твердження

2) "Майдан – це дурня, нас знову розвели, це було певно знову організоване Америкою". Прикольно, рік тому ми пишались собою, були нацією, були готові до труднощів і знали  заради чого це. А зараз вже Америка і все підстроєно? Кидаєте меседжі типу "за рік не було досягнуто обіцяного" -  а навіть якби наша влада була бездоганна (а це не так) – то цього можна було б досягти в умовах розкраденої країни і війни???А навіть якщо ця влада розчаровує (хоча не бачила одразу підстав для зачарування) – то це не відміняє досягнень Майдану, який був щирим і успішним. Молодці, російські тролі, переконали…

3) "Галичина – регіон, який поніс найбільше втрат, всі хлопці, які там воюють – наші, і годі вже за рахунок  рятувати клятий Донбас". Ну звісно, як ми себе любимо. А то нічого, що маленька Волинь має втричі більше втрат? Що Дніпропетровщина – в 5 чи 6 разів більше втрат? Що в усіх областях нема такого рівня істерії з приводу мобілізації, як на Тернопільщині?

4)" Хочуть москалі Донбас – хай забирають. Захочуть після того прохід до Криму через Маріуполь – хай забирають. Захочуть відрізати нас від Чорного моря – і хапнуть ще Одеську область – на здоров’ячко. Бо ж ми і так вже поклали стільки наших за їхній Донбас".  Ага, Гітлеру в свій час, не бажаючи жертв, дозволили анексувати Чехословаччину, а ми в свій час дозволили анексувати Крим. Помогло? Зупинився? Чи ми будемо воювати виключно за свою хату, яка стоїть скраю – за дорогу Галичину? А вони прийдуть, обов’язково прийдуть, бо їм сподобається розширювати свою імперію.

5) "Всі чоловіки повинні ховатись по підвалах, лісах, коморах". Коли здоровий мужик тікає як заєць від воєнкомів, а жінки-колеги перегороджують їм шлях, щоб не впіймали – то потім всі учасники драми собою дико пишаються типу "як ми всіх взули і як ти вірно зробив, Івасику-Михасику-Степанчику, що так швидко втік – гарно бігаєш, до речі". Це таким має бути чоловік? Чи в нас відколи інстинкт самозбереження сильніший за будь-які інші почуття? На якому ми рівні, якщо інстинкт у нас сильніший за свідомі думки,в чинки і судження? І ще одне – якщо ми проігноруємо мобілізацію – не буде ротації. То скажіть, а що робити тим, хто воює там вже? Дезертирувати? Перейти на інший бік? Почекати, поки всіх переб'ють, адже підмоги чи заміни немає, бо нікого не мобілізували?Ну і останнє – конституційний обов'язок захищати країну у випадку небезпеки ніхто не відміняв.

6) "В нас АТО, а не війна, тому ніхто не має йти туди".  Ага, а ви уявляєте наслідки оголошення війни? Вважаєте, що ми зараз бідні? Подивимось, як буде тоді – подивимось, як будемо відбувати обов’язкову трудову повинність, відраховувати кошти на війну, мати комендантську годину і відсутність права отримувати військову допомогу від інших країн. Подивимось скільки російських військ опиниться тоді на нашій території. Вони готові воювати – подивіться на будь-яке інтерв'ю з росіянином – там агресія аж бринить і втрачати їм нічого. Ми справимось у війні з найпотужнішою армією світу? Чи може нам прикольно офіційно стати полігоном, де розгориться третя світова війна?

7) "Волонтери вже зовсім загнались, якісь вони неадекватні, постійно пишуть якісь претензії в своїх фейсбуках". А ви знаєте, як бути волонтером? Як жити життям тих, хто воює? Як мати в телефонному списку телефони мертвих людей, які ще вчора чогось просили? То можна зрозуміти їх, якщо просять припинити феєрверки, гулянки і допомогти армії?

8) "Воювати за Порошенка – кому це треба?" Та до чого тут Порошенко? За своє майбутнє, за свою країну, за право жити по-людськи дітям.  Не принижуйте такими словами тих, хто там воює! І згадайте історію – якби всі так казали, карта світу виглядала би трохи інакше.

Я слухаю це все мовчки – бо всередині кипить. Мені образливо за загиблих, за поранених, за тих, хто не спить ночами і береже наш спокійний сон. Мені образливо, що прописані в Кремлі стратегії зомбування спрацьовують навіть на наших розумних і активних людях, і що ми цитуємо кремлівські меседжі, вважаючи їх власними мудрими міркуваннями. Мені образливо, що зараз у коментарях мене почнуть відправляти в АТО і питати, чи хтось з моїх рідних там воює. Мені образливо, що путінські тролі змогли достукатись до наших тваринних страхів та інстинктів і довели, що жити – найголовніше, байдуже, які цінності та принципи для цього треба переступити…

Невже ми вже програли цю війну?

Коментарі (14)
  • Анонім

    чому неможливо додати новину "Від читачів"? чому блокуєте?
  • Анонім

    тут був недавно допис:



    курс валют : $ = 33 грн., а Є = 35 грн.

    - " Люди не виходьте на Майдани, бо це на руку кремлю"...



    Газ дорожчає в 4 рази, електрика дорожчає, хліб ...

    - " Люди не страйкуйте, бо це на руку путіну ".



    На фронті вбивають Українців, які стоять як живі мішені та не мають права стріляти за наказом пана ПОПи

    - "Люди не пікетуйте, не протестуйте, бо це на руку росії"...



    Як добре влаштувалася влада ПОПи-Яценюка.

    Будь що скажи проти Попи-Яценюка, і ти одразу гавтоматично

    - "агент чи троль, і працюєш на фсб та рашку, відробляєш 30 срібників".

    Залишається лише ссати лапу та радіти життю, дякуючи владі ПОПи-Яценюка за "щасливе дитинство".

    А власне, що роблять ті ПОПа-Яценюк для того, щоб Українці не влаштовували свої протести ?

    А може вже пора ?

    Тут часто закидають - "А как майдан поможет привлечь в страну валюту? как изменит курс и цену на газ? Вы хотите дотации выбить из государства? Я плачу налоги и ваши субсидии и льготы оплачивать не буду. Вы реально считаете, что любую проблему можно решить, хорошо покричав?"

    Тоді відповідаю -Реально, будь-яку проблему можна вирішити лише змінив владу.

    Якщо звісно не верещати " Люди, зміна влади буде лише на користь ворогам України"
  • Олег Гнатовский

    -В чем сила, брат?- В правде. Правда потихоньку дойдет до людей.
  • Анонім

    Боже, дитино Чернецька, скільки ж туману у твоїй голові! Будеш мати своїх діточок і чоловіка - тоді зрозумієш, помилку своєї мантри - "То всьо путінські тролі винуваті!"
  • Анонім

    світлано всьо правильно кажуть а ти на цьому фоні троль парашенський...22 всі на киів... там наша перемога

    читач reply Анонім

    правильно! нащо з ворогом воювати? треба з своєю владою! історія України доводить, що бити своїх і виступати проти своїх українці вміють найкраще...а тупий страх і сволочізм гарно прикривати концепцією " А за що і проти кого воювати"?

Якось так склалось, що не було нагоди бувати у тернопільській промзоні. Однак необхідність зустрічей із представниками підприємств,...

 Так, я хвалюсь. Так, нескромно. Так, я інтернет-залежна людина) Але тепер мій мобільний не натужно поскрипує, коли...

Так, я  сама була вражена. Заходжу в потяг. На нижній полиці сидить хлопчина. - Ви тут чи тут? – питає, показуючи...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up