Редакція збирає підписи мешканців, які вимагають забрати бродячих собак з вулиць міста

Від редакції газети «RIA-Козятин» та громади міста 20 жовтня за номером КО3902 зареєстровано в міськраді звернення до міського голови та депутатів Козятинської міської ради.

“Шановні обрані народом! Неодноразово піднімається в газеті «RIA-Козятин» питання про небезпечну ситуацію, яка склалась в нашому місті з бродячими собаками. Їх стало більше. Вони складають небезпеку для всіх. Останнім часом стали агресивнішими. Ми скоро можемо стати їжею для собак.  Давайте подумаємо про наших дітей — якщо оскаженілі пси покусають або навіть просто налякають когось. Про який нормальний стан можна говорити далі.

Ніяких рішучих дій міська рада не приймає.

Звертаємось з вимогою в терміновому порядку  створити притулок для бродячих тварин. Умови для їх стерилізації. Розпочніть хоч якісь роботи, щоб бездомних тварин забрати з вулиці.

Головний редактор газети «RIA-Козятин» Тетяна ЛОЗІНСЬКА, від громади міста до 100 підписів.”

Збір підписів триває. Є надія, що дане звернення пробудить у депутатів і у того, хто на сьогодні ще сидить в кріслі очільника міста, совість.

Протягом тривалого періоду часу не вирішується питання про виділення приміщення козятинській організації захисту тварин “Хатіко”. Ці відчайдушні молоді люди хочуть створити притулок для бездомних тварин в Козятині ще з часів славнозвісного святкування Дня нородження міста в липні. І чиновницька бюрократія завадить цьому.

Знаходяться різні відмовки і ніхто не йде на зустріч. Про це дуже коротко розповіла газеті одна з починальників цієї справи. Навіть відповідні коментарі бояться дати люди, бо вважають, що мер розгнівається і не дасть приміщення. Ви чули таке?

Я хочу запитати у мера вкотре:

— Ви працюєте тільки собі в кишеню? Ви коли розпочнете перейматися соціально-побутовими проблемами міста, а не приватизацією хитрого ринку та приміщень на Винниченка (із “Закону про корупцію” - “Відстоюючи майновий приватний інтерес, зумовлений особистими родинними стосунками”)?

Сьогодні “собача тема” зайшла вже так далеко, що всі бродячі пси сходяться в місто, бо тут є їжа.

Сподіваюсь на совість депутатів. Які зобов’язані на сесії ради, яка відбудеться 14 листопада, в першу чергу розглянути питання бродячих собак. А не в останню чергу після 3-годинної балаканини, коли не буде кворуму і т.д.

 
Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up