Стіна зверхності та байдужості

 

Ще і року не пройшло, як у минулому депутат з демократичними поглядами став мером міста — з партією "Батьківщина" Козятин, яка фактично і привела його до влади. Усі прогресивні погляди кудись поділись і зобов’язання також. Пузир змінився і дуже не в кращий бік. Він став зверхнім і байдужим.  

Актив "Громадянської позиції" Козятин проініціював питання відміни обов’язкової "благодійної" допомоги, що сьогодні являється негативним явищем у Козятині. Тим більше, що Козятинський район відмовився від таких платежів. Як наслідок, можливо саме тому міські діти пішли навчатися в гімназію-школу-інтернат за межами міста.

Усі ваші разом з Якимовою та "Батьківщиною" Козятин відмовки, колегії, роз’яснення — нічого не вартують, ніякої прозорості використання цих коштів не буде.  

Адже, рахуйте самі. У місті дітей близько двох з половиною тисяч. Прозвітували, що "благодійної" допомоги зібрали за весь 2015 рік аж 118 тис. грн. За мінусом першої школи (збирає окремо) і деяких садочків виходить близько 1500 дітей здали за рік менше, ніж по 100 грн. І це за 2015 рік?

Далі про яку прозорість говорити, якщо за вашу особисту дитину ви здали скільки? Якщо не знаєте, запитайте у дружини.                                                                                                                      А найбільша ганьба в тому, що діти розуміють: “можна не вчитись і отримати добрі оцінки”.  У листі від міського голови за № 1053/16 від 22.04.2016 р. мене  повідомили: (Дослівно) “... члени колегії управління освіти, керівники освітніх закладів міста дійшли до спільної думки про те, що повністю відмовлятись від благодійних внесків не на часі”.                                                                                                                      З цього роблю висновок, що від батьківських благодійних внесків ви разом з козятинською "Батьківщиною" відмовлятись не збираєтесь, скільки б прикладів керівників  інших міст та районів з цього питання я не наводила? Ваші "благодійні" внески є обов’язковою платою, оскільки не можете від них відмовитись повністю. Тому в минулому юристу, меру Пузирю разом з депутатами від "Батьківщини" Козятин, нагадую, що статтю 53 Конституції України ще не відмінили, а вона говорить: “Повна загальна середня освіта є обов'язковою. Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання; надання державних стипендій та пільг учням і студентам”.                                                                                                                                        Не відмінений ще і закон, який зобов'язує міського голову дотримуватися Конституції, а саме в Законі України “Про місцеве самоврядування в Україні ст. 42 прописує ваші повноваження: 3. Сiльський, селищний, мiський голова: 1) забезпечує здiйснення у межах наданих законом повноважень органiв виконавчої влади на вiдповiднiй територiї, додержання Конституцiї та законiв України, виконання актiв Президента України та вiдповiдних органiв виконавчої влади” .                                                                                                                                                    

Ганьби не буде, якщо ви приймете виважене рішення, яке поважає всіх мешканців нашого міста. Норми діючого законодавства будуть дотримані. Діти будуть розуміти, що потрібно навчатись. А якщо батьки будуть дуже вдячні за виховання та навчання дітей, ну повідомте, що по закінченні року вони зможуть перерахувати свої кошти на рахунки міського бюджету. Виключно в безготівковій формі, без вчителів, батьківських комітетів, хто скільки зможе.

 

Коментарі (2)
  • Анонім

    А хто голосніш за всіх кричав про те, що Гвіселіані найгірший мер? Лозинська! А тепер і цей не до шмиги? Коли ж вже народ пройметься її мудрістю і вибере такого міського голову, який би її влаштовував?

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up