Десять топ- дурощів у Козятині

Доведено, що таке явище, як маразм, приходить з віком. Тому не дивно: якщо при владі сидять люди, вік яких дозволяє тільки те й зробити, що тихенько пукнути у штані, то у місті твориться казна що.

Якби ведучі популярної телепередачі «Дістало» шукали  матеріал для своєї рубрики «Топ дурощі», то вони обов’язково знайшли б його у нашому місті.

Отож, дурість  №1.

На жаль, «парад» цих неподобств ми змушені відкрити банером з портретами  воїнів-козятинчан, загиблих у АТО. Він висить на вулиці Грушевського.  З одного боку - руїни вічного довгобуду, а поруч - базар «Хлібодар». Гадаємо, що душам загиблих незатишно серед пилюки, торгівельної  метушні та галасу.  Невже не знайшлося більш гідного місця для портретів воїнів, які віддали своє життя за незалежність України?

Відео дня

Топ- дурість  №2

Наче навмисне влада знову вляпалась у… цю ж таки тему. На День міста загиблим землякам встановили  пам’ятний знак. Святу справу спаплюжили,  адже  стоїть цей, вибачте, надгробок (іншого слова не підбереш)  край тротуару обабіч міськрайонної Дошки  пошани. Виглядає це дуже негарно і  навіть по- жлобськи. Увіковічнити пам’ять та віддати шану теж треба вміти достойно.  

Дурість №3

Дуже прихована і непомітна. Останнім часом міська влада друкує свій інформаційний бюлетень, який роздає пенсіонерам і розпихує по поштовим скринькам. У ньому вона звітує про свої «небачені  успіхи» і  вішає  усіх «собак» на опонентів. Таке враження від тих листівок,  що влада  знаходиться у глибокому підпіллі і героїчно нагадує козятинцям, що вона ще жива, бореться і скоро повернеться. Цими «прокламаціями» вона аж  волає: «Люди,  громадяни, ви тільки ж проголосуйте за нас, а ми, як повернемося, зробимо все, як треба, а головне - покажемо супротивникам таких чортів, що аж млосно стане!»

Дурість №4

Автомийка «Керхер», що знаходиться у одному приміщенні з продуктовим супермаркетом . Хто- небудь з владних бевзів замислювався,  коли брав хабара і давав дозвіл на її будівництво, яку небезпеку несе вона  для  здоров’я людей. Чи враховували,  що у центрі міста, де вирує ринок, поруч із житловими будинками  буде працювати  підприємство, яке застосовує  хімічні речовини? Хтось ставив собі   питання, куди діваються хімічні стоки і  випари? Якщо власники будуть запевняти, що немає ніякої небезпеки – не вірте!

Дурість №5

На цю позицію були претенденти навіть більш гостріші,  але ми вибрали власників автомобілів, які своїм нахабством наплювали на всіх. Водії паркуються, як їм завгодно, створюючи «автомобільний бедлам». Виїжджають на тротуари, ставлять машини  уздовж і впоперек. На пішоходів взагалі не зважають: як хочеш, так і обходь оті  тарабайки, хоч облітай. Отож, люди змушені виходити на проїжджу частину, ризикуючи потрапити під чиїсь колеса. Дістається і водіям автобусів, яким доводиться бути справжніми  віртуозами, щоб вирулити серед машин, фактично заблокувавших дорогу.

Топ- дурість №6

У місті досі немає  жодного працюючого туалету. Це повна ж…! Навіть у  середньовічному Стамбулі  громадських туалетів нараховувалося аж півтори тисячі. Але скільки газета про це не пише, скільки не тикає владу носом  у те місце,  вона лише пхекає,  відпльовується і стверджує, що у бюджеті немає коштів. Може організувати акцію та  привести одного дня  усіх бажаючих поп…ти,  під стіни міськради?

Дурість №7

На стіні житлового будинку, саме над пам’ятником М. Грушевському,  висить плакат із  цитатою про діяльність цієї  видатної особистості. Здається, нічого особливого. Але цей «мудрий» афоризм  належить одному з керівників колишньої партії регіонів Олександру Єфремову (ініціали на плакаті  переплутані), «режисеру» теперішніх подій на Сході нашої держави. Навряд чи Михайло Грушевський, автор ідеї соборної і незалежної України, стерпів би таку наругу. Як  людина емоційна, він точно дав би по пиці або самому Єфремову, або комусь із козятинських посадовців. Дивно, чого  це у нашому місті досі так вшановують ім’я  та вислови цього сепаратиста?     

Топ- дурість  № 8

Місцеве кабельне телебачення підняло тариф до 30 гривень на місяць. На якій підставі? Може винагородило  себе за повну відсутність якості у своїй роботі? Але працівникам  кабельного, як у тій приказці, теж … щось заважає. Без видимих причин, за нормальних погодніх умов то щезають деякі канали, то «сніжить» і взагалі пропадає зображення. Та навіть якщо транслюють усі канали, то  дивитися здебільшого немає чого. Дивує сам підбір тих же каналів. Чому  щезли три спортивні  канали, до того ж вітчизняні?  Деякі з наявних -   або просто не цікаві, або не актуальні, або взагалі ніякі. Вважаємо, що нашим телемонополістам  слід враховувати не лише кількість, а й якість свого «продукту», який вони продають козятинським телеглядачам, та співвіднести це з доцільністю підвищення плати.

Топ – дурість №9

Вже тільки лінивий не звертався до засобів масової інформації  з проханням підняти питання неякісної роботи козятинських автоперевізників. Городян найбільше турбує, куди зник маршрут №6, хоча офіційно з графіка його ніхто не викреслював. А ще чому не зкоординовано рух маршрутів №7 і №4 в обідню пору,  адже бажаючих дістатися у віддалені кінці міста вистачає,  а у водіїв саме перерва майже на півтори години. У вихідні та святкові дні після 16-ої години їхати взагалі немає чим. Враження таке, що життєдіяльність міста припиняється. Треба ж враховувати, що не у всіх є власний автотранспорт, потрібно пам’ятати про пенсіонерів та літніх  людей, які стають заручниками бездумного автобусного графіку.

Топ дурощ №10

Вітаємо міську владу з відкриттям труби біля старої ощадкаси!  Те, про що так довго і нудно писала  газета, нерешті «звершилось». Почули і хоча червону стрічку не перерізали, ми теж аплодуємо. Під час ремонту доріг  влада винайшла геніальне рішення старої проблеми. Автодорожники  вмонтували у асфальт трубу для стоку води.  Дрібниця, але приємно. Вже перший невеликий дощик показав, що калюги, в яких можна купатися знаменитим миргородським свиням, не щезли, а  решітка  до труби  легко забивається  сміттям. Потік води за більш інтенсивного дощу  хлине  донизу до прокуратури і ринку, так що восени  будемо мати те, що мали.

 

Пропонуємо небайдужим читачам повідомляти про інші дурощі, що є, та, скоріш за все,   будуть з’являтися у нашому Козятині. Певно тому, що керують тут люди,  не зацікавлені у розвитку міста.

 

Марк Городянин

Коментарі (5)
  • Анонім

    Згодна з автором. Якщо ще пошукати, можна й нові дурості знайти!
  • Анонім

    Який господар - такий і двір!!!
  • Анонім

    "Топ- дурість  №2

    Наче навмисне влада знову вляпалась у… цю ж таки тему. На День міста загиблим землякам встановили  пам’ятний знак."



    Цікаво як боляче Лозінська реагує на це, вона ж бля цю тему у газетці вже рік обсмоктує, і ніхера а тут "суки" взяли і встановили))))))) про що далі писати ))))))) шеф вьо прапало)))))

    Анонім reply Анонім

    Як не соромно, ви падла самообороновські недобиті! Ще довго будете сидіти тут на сайті і нашого редактора зачіпати?! Геть в Комсомольське під крило правої секторші, поки й до вас черга не дійшла

    Анонім reply Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Козятина за сьогодні

19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up