Дзвінок із зони АТО вразив серця козятинчан

  • User
Дзвінок із зони АТО вразив серця козятинчан
Мати солдата відгукнулась на прохання допомогти його товаришам по службі

До редакції звернулась сім’я Абрамюків з хвилюючою темою. Адже Любов Абрамюк чекає сина, який захищає Україну в зоні АТО. Дмитро пішов добровольцем у липні. Батьки зібрали його як могли. Придбали жилет, каску та теплі речі.
— Шукали йому хороші берци, — говорить мама солдата Любов Іванівна, — тому що попередні не витримали і в них тріснула підошва. Важко було знайти надійні чоботи. Але купили. Дорогі, а що робити? Життя дорожче.
Одного дня пані Любі зателефонував син і розповідав, що йому не вистачає деяких речей. Хтось із товаришів по службі взяв трубку телефона і почав благати про допомогу. Розповів, що вночі дуже холодно. Тому раді будуть чому-небудь. Їх там семеро таких — що немає до кого звернутися... Після такої розмови, серце матері стислося від переживань. Їй дуже важко сприймалось, що на сьогоднішній день таке відбувається в країні. “Бідні солдати, у яких немає кому допомогти…” Вона вирішила просити помочі у всіх, кого знає. Звернулась до сусідів, знайомих та колишніх своїх співробітників.
 

Любов Абрамюк дуже вдячна, що знайшлись небайдужі люди, які зробили чималий внесок на допомогу для хлопців моторизованого батальйону Української армії в зоні АТО.
Мати солдата дякує настоятелю УПЦКП отцю Роману Масирі та прихожанам його парафії, сусідам по вулиці Кривоноса, диспетчерському апарату Козятинської дирекції залізничних перевезень, прихожанам церкви “Назарянина” та редакції “RIA-Козятин” — а також всім, хто допоміг у цій справі. Любов Іванівна на зібрані кошти придбала ліки (окрема подяка заваптеками Володимиру Фурману за знижку), необхідні речі та цигарки. Дуже важливими були рукавиці, адже вони захищають не тільки від холоду, а й від “старої” зброї, яка від пострілів нагрівається і опікає шкіру на руках. Їжу солдати не просили. За словами одного з них,  їх намагаються “підгодовувати” місцеві жителі. Це дуже ризиковано та страшно. З великою обережністю захисники відносяться до таких благих справ місцевих. Адже неодноразово таким чином “ворог” дізнавався про місце локації батальйону та й інші небезпеки можуть бути... 
Від редакції:
Бажаємо нашим хлопцям скорішого повернення додому — живими і неушкодженими.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Татьяна

    Куда же уходят миллионы, переданные на содержание, обороноспособность армии? Где деньги?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up