Люди потопають у власних будинках

  • User
Люди потопають у власних будинках
Колодязь під будинком наповнений водою до верху
На вулиці Склярова біля райлікарні місцеві жителі у відчаї

В редакцію “RIA - Козятин” звернулась родина, яка проживає на вулиці Склярова, 39 (навпроти райлікарні в районі Водокачки). За останній тиждень будинок на дві сім’ї, в одній з яких є малята, вже двічі затоплювало.

Працівникам “водопостачання” дуже давно надались ці будинки. Поряд з ними знаходяться два колодязі. Один колодязь знаходиться біля лікарні, другий біля будинку. Проблема в тому, що всі труби сходяться прямо під будинком. Коли колодязь забивається, у хаті Марини Старушок миттю набирається вода.

— Ми звертались і до лікарні, і до “водопостачання”, — говорить власниця будинку пані Марина, — але і ті, і інші відмовились від відповідальності. Куди звертатись, я не знаю. Ніби-то ми власноруч провели ці труби і самі маємо з ними “розібратись”.

Відео дня

Ця проблема вже давно турбує цих людей. Але, раніше затоплювало приблизно раз у рік. Мешканці будинку терпіли і справлялись з водою самі. Зараз стало дуже важко. Весь ремонт та майно зіпсовані.

Журналісти “RIA-Козятин” почали розшукувати заступника головного лікаря по технічному обслуговуванню Віктора Білокура. В його обов’язки входить контролювати стан  колодязя. Але, як виявилось, пан Віктор у відпустці. Всі інші не компетентні в цьому питанні. Що робити людям, яких затопило? Просто ще потерпіти?

З цією проблемою ми звернулись і до начальника Відокремленого підрозділу Козятинського будівельно-монтажного експлуатаційного управління №2 Миколи Кравця.

— Я розгляну цю проблему і з’ясую, кому належить цей колодязь, — сказав той. — Навіть, якщо він “не наш”, я все одно направлю туди працівників, і вони його полагодять.

Дійсно, так і сталося, прийшли робітники. У людей з’явилася надія, що все відремонтують. Але не так сталося, як гадалося.

— Прийшли, покрутилися і нічого не зробили, — розповідає хазяйка будинку Марина. — Вони пояснили це тим, що тут потрібне втручання робітників ЦРЛ. Без них вони “безсильні”.

. Люди обурені такою байдужістю працівників відповідальних установ. На їх думку, залишилось звернутись до суду, можливо таким чином вийде домогтися справедливості.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up