Маленьке серце просить миру

Маленьке серце просить миру
Чотирирічна Вікторія Одесюк з Самгородка захищає бендерівців

Зараз, як ніколи раніше, всі ми, українці, стали справжніми патріотами рідної неньки України. Кожен проявляє це по-своєму.  Особливо вражає те, як реагують діти. Вони пишуть листи, малюють, співають та вчать вірші про Україну. Ось один з яскравих прикладів подібного.
До редакції газети “RIA-Козятин” звернулася мешканка села Самгородок Галина Демчук. Жінка — вправна вишивальниця. Уся її родина — за Україну. Навіть маленька внучка Вікторія, яка зараз проживає в Києві, але є частим гостем в бабусиній оселі.
— Моя донька Наталія, як була ще маленькою, завжди виступала на патріотичних мітингах, — говорить Галина Степанівна. — Завжди читала вірші та співала. І одного разу до неї підійшла жінка та подарувала написану дитячу молитву за Україну. Дуже чуттєву. Саме з нею через кілька років вона отримала перемогу на конкурсі читців імені Т. Г. Шевченка.
З тих пір уже збігло чимало років. Пані Галина знайшла цю молитву. Знову перечитала. Вирішила її вишити жовто-блакитними нитками.
— Онука, як почула цю молитву, попросила її вивчити з нею, — каже далі пані Галина. — Тепер щодня її начитує. А ще буває, як почне говорити про Україну щось. Ну просто до сліз. Захищає “бендерівців”. Було таке, що одна жінка почула і сказала, що я внучку намовляю!!! Дитина відчуває все сама. Вона — за мир та нашу державу.
Молитва
Боже, на небі, линуть до тебе
Мої простенькі дитячі слова:
Ми — Твої діти, ми — Твої квіти,
Ми - України надія нова
Сповнені віри — просимо щиро,
Ласки для нас у Святого Отця,
Щоб серця добрі, мужні і хоробрі
Вірними Україні були до кінця.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up