Мешканці вулиці Сєдова задихаються від пилу

Мешканці вулиці Сєдова задихаються від пилу

Під їхніми будинками весь час курсують автівки

 

Більше сорока років у Козятині машини з автопарку їздили по асфальтованій дорозі Білоцерківської. Нині ситуація змінилася — всі прямують через вулицю Сєдова. Можлива причина цьому — склад будівельних метеріалів. Таким чином вони скорочують шлях. Повертаються по Сєдова завантажені і на великій швидкості. На зауваження місцевих мешканців водії реагують по-різному — одні вибачаються, а інші виражаються нецензурною лайкою.

Люди звернулися в міську раду з вимогою заборонити на їхній вулиці наскрізний проїзд, але результатів немає. Отож, наступною сходинкою стала редакція газети “RIA-Козятин”. Люди обурені бездіяльністю нового міського голови та депута Євгена Білінського.

— Ми просили очільника міста двічі, — кажуть козятинчани. —  Один раз у березні і другий раз у червні поточного року —  заборонити проїзд нашою вулицею. Нещодавно отримали відповідь від міської влади про те, що буде встановлено дорожній знак “Рух вантажних автомобілів заборонено”. Навіщо він? У нас вузенька вулиця і тут вантажівка не зможе проїхати. Ми потерпаємо від легкових автомобілів з причепами. Навантажать криничні кільця і “летять”. Просили і свого депутата Білінського...

Відео дня

За словами людей, “слуга народу” назначив зустріч в кінці серпня. Люди прийшли на прийом до народного обранця, але його не було на місці.

— Пузир позбирав дітей у міську раду, а козу не купив, щоб молоко їм давати, — жартує мешканець вулиці пан Василь. — Наш депутат молодий. Від нього ніякого толку.

Люди зверталися ще до одного депутата Федора Кропиви. Він мешкає тут, та ще й  призначений депутатом по цьому округу.

— Він  висипав біля ставка пляж, — розповідає Василь Захарович. — А одна жіночка продає там алкогольні напої, а це ж заборонено. По ту сторону вулиці вистелив собі асфальт, а до іншої сторони йому і діла нема.

— Два роки тому ми складалися по 200 гривень з кожної хати, щоб засипати дорогу щебенем, — каже ще одна мешканка цієї вулиці.  Весною прийшов грейдер і вигорнув той щебінь на кінець вулиці.

Під час розмови з людьми, журналісти побачили, як молода мама з коляскою втискалася в паркан, коли проїжджала автівка.

— У мене двоє маленьких діток і я хвилююся за них, — каже пані Катерина. — Не приведи Господи, малеча вискочить сама на дорогу, а тут їздять машини. У мене на підвіконні чорний пил. Коли виперу білизну, то на вулиці її сушити не можу.

— Навіть у будинку по зубах скрегоче пил, — бідкається пані Ганна. — Я вже навіть вдома мушу ходити у марлевій масці. Лікарі говорять, що в мене алергія на пил. Що робити тепер? Я не знаю. Добре, що вони перед виборами в кожне подвір’я приносили свої агітки. Це ми їм перед виборами потрібні, а після виборів ніхто не звертає на нас уваги.

За словами мешканців вулиці Сєдова, депутат Білінський нічого не зробив для них хорошого. Вулиці занедбані та засмічені. Він не хазяїн свого слова. Обіцяв людям, що проведе світло на вулицю…

З відчаю на початку дороги встановили камінь, щоб не їздили машини. Але його забрали, мовляв, люди не мають права цього робити. А хто ж буде відповідати за їхнє здоров’я та безпеку?

 

 

 

 

Депутат Білінський: “Я ні від кого не ховаюсь”Прокоментував ситуацію газеті “RIA-Козятин” депутат міськради від “Сили людей” Євген Білінський.

— До мене звернулися козятинчани в середині липня, — говорить Євген Валерійович. — Вони повідомили, що хтось самовільно встановив на початку вулиці Сєдова камінь. Його ми забрали, адже, якщо потрібно буде, щоб заїхала пожежна машина або карета швидкої допомоги, то що тоді буде? Того ж дня я дізнався про проблему зі знаком і почав діяти. Запросив людей на 30 липня, у суботу, до себе на прийом. Але ніхто не прийшов.

За словами депутата, на початку серпня звернувся в управління ЖКГ. Начальник управління запевнив, що відповідні знаки будуть встановлюватися. Спочатку буде робитися дорожня розмітка по місту і тільки потім будуть встановлювати знаки. Люди хочуть взагалі перекрити вулицю знаком “Кірпіч”. Але в управлінні повідомили, що на виконкомі це не підтримали.

Я написав нове депутатське звернення, — каже він. — Зараз чекаю відповідь. Люди думають, що робота не йде. Але роблю все можливе.

Також Євген Білінський прокоментував ситуацію з освітлення на вулиці Сєдова.

— Освітлення передбачене, — каже депутат. — Є офіційна відповідь на моє звернення. Роботи по освітленню передбачені на жовтень. Я зараз усе контролюю і намагаюся цю процедуру пришвидшити. І це не пусті слова. Люди кажуть, що я від них ховаюся. Це не так. Я завжди йду на контакт.    

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up