Ми стаємо народом, який відчуває біль інших

Ми стаємо народом, який відчуває біль інших
Усі людські взаємовідносини основані на довірі. На довірі ґрунтується будь-яке суспільство — як то держава, громада чи родина

Віддаючи свою дитину до школи, ми довіряємо її учителям. І надіємось, що тільки хороше і правильне з нею буде відбуватися там. 
Так само ми  відвідуємо лікаря і розраховуємо на його порядність та професійність. Ще більше ми очікуємо від прокурорів, суддів, міліціонерів та інших посадовців.  Не потрібно дивитися в  рейтинги довіри, кожен сам може скласти такий рейтинг. 
Скажіть собі чесно, чи довіряєте ви цим людям, які себе називають владою, і чому ми їм не довіряємо ? 
Причин є багато. І найперша майже завжди — це брехня. Чому так сталося в Україні, що начальники і посадовці брешуть завжди і про все. Відповідь проста: у нас немає громадянського суспільства, яке впливає та оцінює роботу посадовців.  Роботу посадовця оцінює його ж керівник за своїми критеріями, де значне місце займають особисті інтереси. І щоб оцінка була добра, посадовці підкріплюються мздою. Але ж її (мзду) десь треба взяти і з цього і народжується корупція.
Чому в Україні не було дієздатної армії? Тому що генералам в більшості  не потрібно було вчити та виховувати воїнів, щоб ті ставали генералами. Їм достатньо було дати  мзду . За період Кучми (10 років) генералами ставало до 50 чоловік на рік, армія зменшувалась, а генералів ставало все більше. І розмір мзди збільшувався, дійшовши по деяких оцінках до 500 тис. доларів США. Усі ці кошти генерали і їх підлеглі нещадно крали в Українській армії. Наслідки ми спостерігаємо зараз – ні боєздатної армії, ні нормальних керівників цієї армії.  
Те ж саме відбувалось у всіх сферах нашого суспільства.
Що потрібно робити? В першу чергу маємо змінитися ми самі. Ми маємо  зрозуміти, що наша суспільна думка – має бути найголовнішим законом для всіх посадовців та депутатів. В разі, якщо вона негативна, то посадовець має скласти свої повноваження — вчитель перестане навчати, лікар лікувати і так далі.
Влада не має бути назавжди. І, якщо в місті «процвітає» корупція, беззаконня, робота посадовців оцінюється мером без врахування громадської думки  і навіть рішення судів  не виконуються, якщо в місті кругом сміття, сморід, багато собак на вулицях, дороги ремонтують у грудні — то, напевно, меру і його команді пора на вихід. А не брехати, що все буде добре. Добре тільки  їм. Всім іншим з року в рік тільки гірше.
Україна в цей рік Революції Гідності та війни з москалями стала іншою. «Моя хата з краю – нічого не знаю» надіюсь зникне назавжди. Ми стаємо народом, який відчуває біль інших. Наша суспільна думка єдина. Нас єднає 100-відсоткова довіра та повага  до наших воїнів, що воюють з москалями. Це справжні патріоти і ми віримо їм, тому що там, де вони — немає брехні. Не буде брехні  і тут, коли вони повернуться. Головне, щоб повернулися живими, а ми всі зобов’язані їм допомагати.
Слава Україні!

Підготував Олександр УКРАЇНЕЦЬ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • кочевник

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up