На вулиці 9 Січня люди живуть в болоті з жабами

На вулиці 9 Січня люди живуть в болоті з жабами
а були ж виділені 50 тисяч гривень на вирішення проблеми...

Проблема підтоплення жителів вулиці 9 Січня тягнеться вже близько тридцяти років. Людська біда з кожним роком набирає обертів. “Мокрі” будинки вже дають тріщини. Через високу вологу гниє підлога та цвітуть стіни. Не кажучи вже про городи і присадибні ділянки. Колись урожайні та гарні сади тепер стали багнюкою і водяною пусткою. Замість городини — очерет в пояс і смердюче жабуриння. Та це далеко не весь перелік. Найстрашніше те, що все має негативний вплив на людське здоров’я. Бо цією гидотою люди дихають. А ще гірше - п’ють забруднену воду.
Своїми силами подолати таку проблему мешканці вулиці не в змозі. На відбудову водовідвідної системи потрібні величезні кошти. Безрезультатні неодноразові скарги  до нашої влади. Тому люди зверталися вже у різноманітні інстанції, в тому числі і в Міністерство надзвичайних ситуацій, і на залізницю, і до Миколи Катеринчука.
— Скільки можна так знущатися над людьми і слухати “ці казочки”? — питає Наталія Сандугей. — На нашу біду ніхто не звертає уваги. Подивіться, що робиться! Як у таких умовах можна жити? Самі підсипали подвір’я щебенем. Але це як крапля в морі. На город без сліз не глянеш — все затоплене. До туалету неможливо дістатися. Будинок руйнується!!! 
Після приїзду “RIA-Козятин”, мешканці підтоплених хат зібралися виразити свою образу та крик душі. Люди хочуть, щоб чиновники почули і відреагували. Їх об’єднує одне — вилізти з цього болота. З пачками документів у руках, всі в один голос благають допомоги. В одному із них є лист-відповідь від Миколи Катеринчука, в якому прописано, що всі скарги прийняті до уваги. Висновок — виділити 50 тисяч гривень для здійснення першочергових заходів щодо забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення з резервного фонду обласного бюджету.

— Гроші виділили ще десять років тому, — розповідає далі Наталія Сандугей. — А куди вони поділися? На наш запит дали письмову відповідь — кошти пішли на ремонтні роботи по провулку Лісовому. До чого тут цей провулок, коли гроші просили ми? Це взагалі не вкладається в голову. Уявіть собі, що таке 50 тисяч гривень десять років тому. Це ж можна було б привезти землю і все зробити… Ну як після цього мовчати? Нехай нас виселяють з цієї багнюки і дають квартири.
Нещодавно сусідка пані Наталії поїхала до батьків у Росію, бо з маленькою дитиною неможливо жити у такій вологості. У людей місяцями не проходить нежить. 
Що стосується питної води, то люди сумніваються в її якості. Бо ж рівень піднявся і можна потруїтися. Купують бутильовану, яка коштує 25 гривень і вистачає її тільки на кілька днів.
Прості канави тут не допоможуть. Потрібно прочистити стоки і відремонтувати дренажну систему.
Минулого тижня приїжджали рятувальники і перекачували воду. Але вона набирається знову. Тим паче, синоптики прогнозують знову дощі…

Відео дня

— Рятувальна машина Держслужби надзвичайних ситуацій відкачала 198 тонн води, — каже начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Георгій Липовецький. — Рятувальна операція здійснюється тоді, коли є загроза руйнування будинків чи життю людини. А в даній ситуації є підтоплення, через значні опади. Ми рахували в минулому році, щоб збудувати систему водовідводу, потрібно 910 тисяч гривень. Грошей немає. Доходи в міський бюджет зменшилися. Ми перекачали воду, бо відкачувати її немає куди.

До речі, коли мова зайшла за кошти, то пан Липовецький промовився, що ніяких коштів від Катеринчука не надходило. 

Разом з тим, заступник управління житлово-комунального господарства Михайло Комар прокоментував ситуацію так: “Вода тільки на городі, на подвір’ї її немає. Хто винен, що такі опади. Люди самі винні, бо засипали канави. Мало землі.”
Мешканці 9 Січня на цьому не зупиняться. Зрозумівши, що місцева влада не реагує на їхні звернення, вони будуть звертатися до Європейського суду. Бо вважають, що порушуються їхні права. Вони пообіцяли, що принесуть у кабінет міського голови відро лайна і виллють на стіл.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Софія

    Повне безвладдя! Начальство ЖКГ - у відставку!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up