Ніна Дорогих: “Фотографувати правильно — просто”

Ніна Дорогих: “Фотографувати правильно — просто”
Консультації для читачів газети “RIA-Козятин” дає фотограф з 42-річним стажем

Ви придбали цифровий фотоапарат, але поки не маєте уявлення про правила його використання та основних принципах фотозйомки? Якщо ви новачок, пам’ятайте, що фотографія — це нелегке, але досить цікаве мистецтво.
У цій статті ми постараємося ввести в курс справи і дати кілька простих, але важливих порад, які ви зможете застосувати на практиці в найближчому майбутньому. 
Ми запросили в редакцію “RIA-Козятин” досвідченого фотографа Ніну Дорогих
— Щоб правильно сфотографувати людину, треба навести об’єктив на середину грудної клітки, бо якщо робити це зверху, то буде спотворене обличчя, — розповідає Ніна Захарівна. — А якщо фотографувати знизу — будуть розширені ніздрі.
За словами пані Ніни, що стосується групи маленьких дітей, то тут треба гарно постаратися —  присісти або сісти на підлогу. Це робиться для того, щоб не зробити ширшим голівку, коротшими ніжки і великим тулуб.
— Ні в якому разі не фотографувати збоку, бо одна сторона буде далі сфотографована, друга — ближче. Треба ставати по центру. Коли людина більшої тілобудови — тулуб садити боком, голову трішки набік. Якщо худорлявої — все навпаки. 
Зараз, коли технології надзвичайно розвинені, займатися фотозйомкою набагато простіше та краще. Адже раніше не було фотошопу та інших комп’ютерних махінацій. Навіть якщо фотографії зроблено неякісно, можна все виправити.
— Це раніше ми перевдягали людей, робили ретуш, — каже Ніна Дорогих. — Було набагато важче. А зараз є спеціальні програми, які полегшують роботу фотографа. Знаєте, в цій сфері я вже 42 роки. І працюю залюбки. Допомагаю своїй дочці, яка теж присвятила себе фотомистецтву і відкрила свій фотосалон у старому будинку побуту. Працюю залюбки.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • сват

    я знаю її. Це фотограф від Бога
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up