Свобода слова у Козятині закінчується на сходах у мерію. Новий мер не пустив журналістів “RIA-Козятин” в складі делегації до себе в кабінет

Свобода слова у Козятині закінчується на сходах у мерію. Новий мер не пустив журналістів “RIA-Козятин” в складі делегації до себе в кабінет
Працівники терцентру у вівторок зранку звернулись до газети “RIA-Козятин” з проханням взяти участь у складі делегації до новообраного міського голови в зв’язку з конфліктом, що існує в терценрі вже декілька років. Йшли вони до мера Пузиря вже втретє і хотіли цю зустріч оприлюднити в пресі.

Працівники терцентру у п’ятницю зранку про телефону звернулись до газети “RIA-Козятин” з проханням взяти участь у складі делегації до новообраного міського голови, в зв’язку з конфліктом, що існує в терцентрі вже декілька років. Йшли вони до мера Пузиря вже втретє, от і хотіли цю зустріч оприлюднити в пресі. 

Зважаючи, що пан мер прийшов до влади, як представник опозиції і борець за інтереси людей, працівниці терцентру сподівались на його прозорість та чесність. Правда, два попередні візити соціальних робітників до нового мера не мали ніякого результату. Тому цього разу вони, окрім преси, ще й запросили піти з ними голову козятинського осередку “Батьківщини” Надію Якимову.
Пані Якимовій далеко йти не довелось. Як виявилося, вона вже має у міській раді свій кабінет, куди запрошувала обурених працівників терцентру. Проте  люди наполягали на розмові з мером. Коли ж пану Пузирю повідомили, що прийшли з представниками преси, той перепитав: “Якої” і чітко сказав:
— З пресою будете говорити оремо, — відрубав народний обранець, поставивши людей перед вибором: або втретє отримати можливість висловити йому своє прохання “по-тихому” за закритими дверима без преси, або взагалі піти ні з чим.
Представники “RIA-Козятин” не хотіли розвивати конфлікт і поступилися. Адже пан мер мав допомогти людям…


Суть справи 
За словами працівників, відколи терцентр очолила Ольга Дацюк, вона весь час “воює” із працівниками відділення соціальної допомоги вдома та медично-стаціонароного відділення. За їх зверненнями відбулись численні фінансові перевірки. За їх результатами пані Дацюк оголошувались догани, які вона оскаржувала і продовжує оскаржувати в суді. Тим часом люди страждають, через свавілля їх керівника.  Як повідомила газеті соцробітник терцентру Людмила Шевчук, працівникам безпідставно не виплачують премії та належні надбавки до зарплати. Директриса викликає “на килим” і чинить моральний тиск, на підвищених тонах погрожує зробити умови роботи нестерпними.  Що і робить. Змушує працювати всупереч стандартам Міністерста соцполітики. На місце звільнених працівників не приймають нових. А їх роботу розподіляють між тими, що залишились, порушуючи існуючі нормативи. Адже це додаткове навантаження, яке не оплачується відповідним чином.
— Козятинське управління праці шість разів проводило розслідування, — розповіла пані Шевчук. — Не зважаючи на виявлені численні порушення, не виконуються приписи установ, що проводять перевірки (держфінінспекції, тердержінспекції з питань праці). Ольга Дацюк і далі чинить на свій розсуд. Вона неодноразово говорила, що попередній мер для неї не указ, бо вона має на нього компромат. А щодо теперішніх керівників міста, то: “К власти пришли наши”.
Тієї п’ятниці всіх, хто скаржився новому меру на пані Дацюк 12 листопада, “депреміювали” (стовідсотково, а по колдоговору можливо не більше25%, не взявши пояснень). 
— Вранці нас запросили ознайомитись з наказом №422 від 23 листопада, — розповіла Людмила Йосипівна. — Там чорним по білому було вказано, що нашу делегацію депремійовують за похід до мера 12 листопада та “за непідписання графіків ідідування підопічних затвердженої форми”. Після того, як бухгалтерія провела нарахування і поставила на фінансове зобов’язання, тільки 27-го числа нас ознайомили з наказом (?!) Всім, хто не ходив скаржитись на керівника терцентру, дали “премію”. Я попросила прокоментувати Ольгу Олексіівну, чому так. Остання проігнорувала. Це спровокувало черговий “похід” до пана мера. Люди написали заяву пані Дацюк з проханням відпустити їх на півгодинки, бо йдуть до мера для вирішення робочих питань, я5кі не можуть ирішити з директором терцентру. На що вона написала: “Робочі питання вирішуються у терцентрі- на робочому місці. Не дозволяю.” 

Відео дня

Валерій Кронівець, який у цей час “випадково” опинився в приймальній мера, повідомив, що зараз виконує обов’язки начальника фонду праці і соціальної політики.  Він розповів, що саме міський голова призначає на посаду керівника терцентру і контролює його роботу. Підтвердив, що конфліктна ситуація в терцентрі існує вже давно.

Після прийому у мера Людмила Шевчук та Ліля Січевська повідомили газеті, що пан Пузир вкотре пообіцяв розібратись у конфлікті та попросив Надію Якимову поговорити із Ольгою Дацюк.

Михайло ГОЛИК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Шановні земляки, Вам ці персонажі нікого часом не нагадують ?

    Ну як, щось змінилось, чи може я помиляюсь ?
  • Анонім

    З ким, чи з чим він пообіцяв розібратись?

    Цей фарс, панове, залиште особисто собі і покиньте оце дешеве окозамилювання назавжди. З ким він буде розбиратись ... з Дацюк ?! З мадамою, яка вже тільки під якою партією не лежала напару зі своїм бойфрендом атлетичної статури, з якими наш довгий красень перемазаний одним добривом забагато часу до цього ?! Як він може розібратись з тими, хто його пхав до корита у нероздільному тандемі ?!

    Там написано, що пані Дацюк щось молола про попередноьго господаря, про якийсь там не указ - так для неї і цей шмаркатий не указ і на цього є (якщо немає, то буде) компромат. Справжній вовк собаку не боїться і не дозволяє їй тявкати без потреби на те, а тут типовий приклад до навпаки.

    Для того, щоб розбиратись, треба МАТИ ЯЙЦЯ, і не прості, а сталеві яйця та силу волі. А бачимо тільки СРАКУ, ДЕШЕВУ БРЕХЛИВУ СРАКУ, що було остаточно доведено призначенням ще одного видатного діяча Козятинщини на посаді секретаря.

    Киса, командовать парадом Вы не будете и не старайтесь, Вы воспитаны на интригах и договорняках, Вам этого не дано ... так что ПИЛИТЕ ГИРИ, ШУРА, пока Вам это разрешают !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up