Соціальні служби, зверніть увагу! Мати з сином залишились без засобів для існування

Соціальні служби, зверніть увагу! Мати з сином залишились без засобів для існування
Хвороби “загнали” козятинську сім’ю в безвихідь

По Винниченка, 54, поблизу Управління праці і соціальної політики, мешкають мама з сином. Доля виявилась до них жорстокою — безгрошів’я, важкі хвороби та злиденні умови життя. Нещодавно родина втратила ще й бабусю. Стало тяжче жити, адже завдяки її пенсії хоч якось зводили кінці з кінцями.

До редакції прийшли віруючі люди і розповіли про одну сім’ю, що опинилась у важкому становищі. Коли їм про неї стало відомо, почали як могли опікуватись.

Ніяких умов для життя

Відео дня

Оксана дуже хвора. Після пологів дали про себе знати проблеми із судинами. Влаштуватись на роботу вона не може. Загострення тромбофлебіту надто часто “приковує” її до ліжка. Для того, щоб оформити інвалідність, треба було лягати в лікарню. Жінка не могла собі цього дозволити — син не міг залишитися  із недужою бабусею, яка теж страждала від хвороби судин. Святослав і сам зростав не здоровим. Не виходили із лікарень...

В квартирі провалилась частина дерев’яної підлоги. За словами Оксани, три роки підряд в будинку були проблеми з каналізацією. Через це підлога відсиріла, а вхідні двері покрились пліснявою. Єдине джерело тепла у квартирі — електрообігрівач. Взимку дуже холодно, восени і навесні ще й сиро.

У 13-річного Святослава часто застуди через низький імунітет. Багато занять у школі пропускає.

— У нас не завжди вистачало грошей на хліб, — говорить Оксана. — Було таке, що у Святослава порвалось взуття і не було в чому в школу йти. Моїй мамі щодня треба було робити перев’язки. Щоб не загноїлись рани, постійно необхідні були ліки і бинти, а потім і постійний догляд. Тепер, коли її не стало, а Святослав уже не маленький, я спробую лягти в лікарню і оформити інвалідність. Хоч за що ми будем жити, не знаю. І лікуватись теж немає за що.

 

Батько аліменти не платить

На сьогоднішній день ситуація критична.

Родина залишилась зовсім без засобів для існування. Батько Святослава Андрій Панов раніше, іноді, давав синові хоч якісь кошти. Потім він одружився і оформив відпустку по догляду за дитиною. Офіційних прибутків у нього немає, то ж і аліменти не платить. Отож, жінка-інвалід і хворий неповнолітній хлопець не мають за що жити.

Добрі люди принесли йому одяг. До школи нема як зібратись...

— Ні в які соціальні служби ми не звертались, — говорить розгублена мати, — Я не знала, що нам можуть там допомогти.

 

У Козятині є декілька державних соціальних служб. А люди навіть не знають, що можна до них звернутись по допомогу!

Будинок, де живуть… знаходиться на балансі “Відродження”. Секретар керівника повідомила газеті, що підприємство не ремонтує квартири в середині. Проте, за окремою угодою з міською радою при наявності оплати, могло б виконати деякі роботи...

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Кірган Владислав

    Типовий приклад того, як гріхи по роду на протязі багатьох поколінь приводять до руйнації життя.

    Роки атеїзму дають про себе знати зараз.
  • Кірган Владислав

    Молитвами святых отец наших, Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, помилуй нас, грешных!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up