Ветерани кістьми ляжуть на рейки

Ветерани кістьми ляжуть на рейки
Щоб зберегти Козятинську “залізничну” лікарню

Минулого тижня відбулося засідання Президіуму ради козятинських ветеранів. 
Болючою та не припустимою, на думку багатьох жителів міста, стала тема закриття залізничної лікарні. На ветеранських зборах в основному тільки про неї і говорили. 
Для пенсіонерів та залізничників, це неприпустимо.  Тож робити вигляд, що нічого не сталося, вони не можуть і не будуть.
Своє обурення стосовно цього ветерани виклали на папері до президента, прем’єр-міністра та начальників залізниці.

Мотив вагомий — потужному залізничному медзакладу бути! За словами доповідача Дячука Василя, лікарня обслуговує в рік понад 25 тисяч осіб. Тут працює близько 450 людей. Куди вони підуть після закриття?
— Йде війна за нашу залізничну лікарню, — зауважив Василь Степанович. — Із 94-х лікарень по Укрзалізниці мають залишити тільки 11. Є інформація, що на їх фінансування  йде близько мільярда гривень. А це тягар для залізничної галузі. Наша лікарня підпадає під закриття.  Мер сказав: “Мені ця лікарня не треба”. Тому ми змушені захистити її статус і не дати закрити…
На повістці дня також стояло питання політичного та матеріального становища в Україні. 

— Оскільки питання дуже емоційно складне, то я буду викладати тільки сухі факти, без висновків та тверджень, — сказав головний доповідач по цьому питанню начальник управління соцзахисту населення Ігор Лівшиць. 
Він пройшовся по основних подіях минулого року. Сумний процес розповіді доповнювався коментарями із залу засідань. 
— Економічна статистика невтішна, — констатував пан Лівшиць. — Багато втрачено, спалено, зруйновано. Загинуло декілька тисяч людей. Та воно і не дивно, в країні війна… 
Висока інфляція, знецінення валюти, зменшення заробітних плат, валового продукту, замороження пенсійних виплат. Зросла кількість важких злочинів.
Після жвавого обговорення болючої для всіх теми, ветерани вирішили надіслати листи президенту, прем’єр-міністру та начальників Укрзалізниці.

Відео дня

Текст звернень був погоджений всіма. В ньому два важливих моменти — прийняти міри стосовно важкого становища держави та не допустити закриття відділкової лікарні станції Козятин. В листах наведені серйозні аргументи та причини. Можлива загроза закриття медичного закладу надзвичайно схвилювала ветеранів. 
Усі згодились, якщо відповіді не буде — страйкувати на залізничних коліях. Ветерани налаштовані серйозно.
Наостанок Президіум зійшовся на думці відзначити 23 лютого День захисника Вітчизни. Не зважаючи на те, що таке свято відмінили, ветерани вирішили покласти в цей день до Меморіалу загиблих воїнів (ПРБ) квіти, організувати круглий стіл з чаєм та кавою з врученням медалей та орденів.
До уваги читачів офіційне звернення козятинських ветеранів:
Шановні Петро Олексійович, Володимир Борисович та Арсеній Петрович!
Ми ветерани війни і праці м. Козятин і Козятинського району Вінницької області в своєму зверненні до Вас від 21.08.2014 року просили не допустити прийняття Закону Кабінетом Міністрів України з №4435 від 08.08.2014 року, який передбачав передачу з державної власності у комунальну власність закладів охорони здоров’я залізничного транспорту України, в тому числі, ліквідації відділкової лікарні Козятинської дирекції залізничних перевезень по станції Козятин-1.
А чи відомо Вам, пане Президенте, що міській владі не потрібна залізнична лікарня — на неї не має коштів. Мерія вимушена буде інфраструктуру відділкової лікарні продавати вроздріб, а унікальна медична аппаратура буде розкрадена.
Чи відомо Вам, пане Президенту і Вам, пане Голова Верховної ради, що наш лікувальний заклад обслуговує більше як 25 ти. робітників-залізничників, членів їх сімей, ветеранів війни та праці, мешканців прилеглих сіл і залізничних станцій, розташованих на території чотирьох областей України: Вінницької, Житомирської, Київської і Черкаської. Хворі у відділковій лікарні отримують високу кваліфіковану медичну допомогу, яка опирається добру матеріальну технічну базу і є кращим лікувальним закладом залізниць України.
Ліквідація відділкових і дорожніх лікарень “Укрзалізниці” приведе до того, що десятки тисяч залізничників і члени їх сімей будуть позбавлені можливості одержувати якісне медичне лікування, проходити медогляд перед тим, як приступити до роботи.
Ліквідація лікарень “Укрзалізниці” — це зрада українського народу тими, хто так розпинається в патріотизмі перед українським народом, це зрада Батьківщини. Михайло Грушевський писав: “Біда України в тому, що нею керують ті, кому вона не потрібна”. Ми думаємо, пане Президенте, що Ви до них не відноситесь.
Пане Президенте, пане Голова Верховної ради, пане Прем’єр-міністре, ветерани Козятинської міської організації ветеранів війни і праці надіються, що на черговій сесїі Верховної Ради в лютому місяці, коли будуть розглядати зміни до Закону України про “Державний бюджет України на 2015 рік” додаток №10 до держбюджету України 2015 рік буде переглянуто. Якщо ні, то ветерани і залізничники будуть змушені перейти до рішучих дій. Одне з них — перекриття залізниці для руху пасажирських і вантажних поїздів.
Звернення прийнято на розширеному засіданні президії Козятинської міської організації ветеранів війни і праці 22.01.2015 року.
Голова  Козятинської організації ветеранів війни і праці, почесний залізничник СРСР, почесний ветеран України, почесний ветеран України, почесний громадянин м.Козятин Акопов Г. А.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    "Найсучасніше обладнання" це ви так жартуете.
  • KOlya Davidov

    Гнати їх у шию, всіх. Чому ви не говорете про хамство лікарів, про нібито бесплатну медицину. Без грошей в лікарні ніхто і неворушиться. Про  побори під час медоглядів залізничників взагалі мовчу.
  • Анонім

    Залізнична лікарня найкраща
  • сват

    Хоч би щось допомогло. А то що ми без такої потужної залізничної лікарні. Та й лікарі там професіонали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:37 Цієї ночі через Вінниччину летіли дрони та ракети. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up