Керівник БМЕУ-2 звітував про роботу підприємства

Керівник БМЕУ-2 звітував про роботу підприємства
Про стан козятинської системи водопостачання та водовідведення перед членами міськвиконкому звітував на минулому тижні начальник БМЕУ-2 Микола Кравець

За його словами, якість водопровідної води визнана задовільною у більшості аналізів проб, які бралися представниками санітарноепідемічних служб. Причому, це стосується і смакових якостей цієї води. Мабуть, мова йшла про якусь зовсім іншу воду, не ту, що періодично смердить дустом чи рибою, не ту, колір якої не дозволяє вживати її, варити з неї їжу чи прати в ній.
Багато нарікань з вуст Миколи Кравця звучало про фінансові збитки підприємства. І це при найвищих тарифах (4,80 грн. за кубометр) за воду у області. Зрозуміло, що 12-тикілометровий водопровід не дозволяє здешевити їх, але собівартість кубометру води у сім гривень (саме таку цифру назвав керівник БМЕУ-2) - це  вже занадто. Виходом із ситуації може стати встановлення лічильників обліку води у кожній квартирі чи хоча б - будинку. Микола Кравець запропонував зайнятися цим козятинським комунальникам. Але з вуст мера Михайла Висоцького прозвучало слушне порівняння функцій водяників з газовиками:
- Цим питанням мають займатися безпосередньо спеціалісти БМЕУ-2. Тому що обслуговувати ці лічильники, ремонтувати їх та замінювати у разі необхідності доведеться саме їм, так само, як газконтора займається газовими лічильниками.
На сьогодні існує заборгованість населення за послуги водоплостачання близько 150 тисяч гривень, населення неефективно витрачає воду, труби водопроводів старі, задвижки та колектори потребують постійного поточного ремонту, у підприємства не вистачає коштів для очищення дна водозабірних водоймищ.
Саме тому і ведуться переговори із Укрзалізницею про передачу функцій БМЕУ-2 міському комунальному підприємству, та поки що далі розмов діло не зрушується.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    VgG7Xq xsvnyzudmarx
  • Anonymous

    E5Egt6 edngbgiebbsa
  • Anonymous

    At last, someone comes up with the "right" anwser!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up