«Локомотив» обирає нову тактику

«Локомотив» обирає нову тактику
У головній футбольній команді нашого міста, крім назви, змінюється підхід до комплектування команди футболістами, навчально-тренувального процесу і покращення матеріальної бази. Проте ці зміни вимагають відповідного фінансування

Віднедавна в турнірних таблицях з футболу зникла козятинська команда «Горизонт». Натомість там з’явилася нова назва — «Локомотив». Але дуже швидко всім стало зрозуміло, що це одна і та ж команда. Перейменування назрівало давно. Адже зважаючи на те, що в кожній родині нашого міста є свій залізничник, кращої назви годі й бажати. Та й шукати її довго не довелося – «Локомотив» пам’ятають навіть наймолодші гравці сьогоднішньої команди.


—Ми все гарно зважили — і в середині травня пройшла процедура перейменування, точніше, повернення колишньої назви, – розповідає голова федерації футболу Микола Бабур.


Майже два місяці тому тренером «Локомотива» призначили Анатолія Кузьміна.

Відео дня
style="text-align: justify">
— Разом із зміною назви, хочемо змінити підхід до комплектування складу команди футболістами. Зараз перед нами стоїть одне із головних завдань — створення боєздатного колективу із місцевих спортсменів — говорить Анатолій Іванович. — Тому в новому сезоні 2012-2013 року вирішено грати без залучення «чужих» футболістів і, звичайно, при цьому всьому посісти найвище місце у чемпіонаті.


Такий підхід, на думку тренера, додасть уболівальників на стадіоні, адже вони прийдуть підтримати не просто команду, а своїх рідних та знайомих. А в гравців у свою чергу з’явиться відповідальність перед глядачами за гру і результат матчу. І це має стати неабияким стимулом до гарної гри.


У міні-футболі команда посіла четверте місце в області. На даний час наші футболісти — шості в турнірній таблиці. Попереду ще дві гри. Місця могли б бути значно вищі але, на жаль, цього року фінанси команди не просто «співають романси», а значно гірше.


Футболісти досі майже не «вилетіли» з турніру тільки завдяки особистим коштам голови федерації футболу Миколи Бабура. Але ці ігри він фінансує, а як надалі? Адже, щоб тільки доїхати до місця змагань, наприклад, в Ямпіль потрібно більше тисячі гривень на пальне, не кажучи вже про все інше.


Тому всі гравці, голова федерації і тренер покладають великі надії на допомогу залізничників.


— У нас в команді є гравці-залізничники, які працюють в інших містах, – говорить Микола Бабур, – зрозуміло, що це створює дуже великі незручності. Вони не можуть бути на всіх тренуваннях та й ігри пропускають. Ми сподіваємося, що керівництво залізниці віднесеться з розумінням і знайдуть механізм, як перевести їх на роботу в Козятин. Сподіваємося ми і на їх фінансову допомогу, тим більше що була обіцянка.  
У «Локомотива» гарна перспектива. Уже підросли юні футболістів, які спроможні поповнити склад команди, і на яких ляже вся вага зміни складу — це Андрій Стецюк, Андрій Підручний, Владислав Горбалінський, Дмитро Кобернюк, Максим Гераскевич, Микита Панчук, Дмитро Лічман, Дмитро Сєрбін, Богдан Савчук.
За словами тренера, якщо команда буде укомплектована нашими гравцями, це дасть змогу організувати повноцінний тренувальний процес.


У міжсезонні плануються двомісячні збори, щоб підготуватися до наступного сезону і зробити відбір гравців, які утворять основний склад команди.


Для того, щоб забезпечити нормальний тренувальний процес та проведення матчів на стадіоні, хотілося б мати кращий стан трибун, роздягалень, трав’яного газону, адже маючи навколо стадіону водойми, трава на кінець травня уже жовтіє від нестачі вологи.


— Лише зараз, напередодні Дня міста почали трохи «ворушитися» у плані обслуговування стадіону – говорить Анатолій Іванович — а до того знову ж таки наш голова федерації за свої кошти відремонтував ворота, купив сітки і розпочав ремонт роздягалень. Хотілося б, щоб і інші небайдужі люди фінансово підтримали нашу команду. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Кривопішин обіцяв одразу після зміни назви дати купу грошей, і де ці гроші?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up