Як отримати права

Як отримати права

Пройти курс навчання для отримання прав ви можете у будь-якій автошколі. Але чи станете при цьому хорошим водієм — питання риторичне.

Саме тому до вибору автошколи варто підходити відповідально. Навчання, з одного боку, має бути результативним і якісним, а з іншого — не впливати на розпорядок вашого життя.

Завідувач Козятинської філії ПП ”Учбово-виробничий комбінат ”Авто Світ+” Валентин Білоус розповів  газеті “RIA-Козятин” про роботу його закладу.

— З першого вересня ми набрали нову групу учнів, — каже Валентин Олександрович. — На даний час на категорію В у нас навчається 30 осіб, на ВС — 20, А1А (скутери і мотоцикли) — 20 осіб. “Здати на права” автомобіля можуть тільки ті, кому виповнилось 18 років. На мотоцикл чи скутер — на момент закінчення курсів має виповнитися 16 років. Зараз у нашій автошколі є люди, котрі хочуть навчатися і в 60 років.

Відео дня

Термін навчання в автошколі на категорію В — 2 місяці, ВС — 4 місяці, на мотоцикли — 2 місяці.  Вартість навчання водінню легкових автівок без пального — 2200 грн, на мотоцикли одна категорія — 750 грн, категорія С — 2500 грн, ВС в комплексі — 3500 гривень.

За словами Валентина Білоуса, автопарк комбінату на даний час складається з легкових автівок Renault Clio, Skoda Octavia, ВАЗ-2105, вантажівки ЗІЛ-130, мотоцикла “ЯВА-350” та скутера Honda Dio. Навчання здійснюють вісім кваліфікованих інструкторів.

— У нас була задумка зробити жіночу групу (щоб і інструктор і учні були жіночої статі), — говорить завідувач. — Але, на жаль, поки що не змогли знайти інструктора прекрасної статі.

Паралельно з теорією учні застосовують знання на практичних заняттях.

— Учні обирають зручний час для навчання,— каже завідувач. — Інструктори підлаштовуються і проводять заняття. Урок теорії триває 45 хв, а практичне водіння — годину. Зараз для здачі на права, ми їздимо в МРЕО у Вінницю. До речі, з новою групою, щоб підвищити відсоток здачі, ми будемо планувати поїздки на обласний автодром, де безспосередньо будуть здаватися іспити.    



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:22 Вночі двоє чоловіків розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:37 Цей день в історії,20 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 20:21 День жалоби: Козятин прощатиметься з воїном Андрієм Панчуком 18:41 Молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина нагородили орденом photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 17:15 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 16:26 Катерину Кіндратівну вітали цілий день. Їй виповнилося 95 15:17 Допомога постраждалим від насильства. Контакти організацій, готових надати допомогу 13:01 У Махаринцях рятувальники ліквідували пожежу в господарчій будівлі 12:18 Генштаб ЗСУ: окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО 11:23 Пальне, крупи і проєкти на воду — що замовляла міська рада в березні 10:59 Наші воїни вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up