Журналісти “RIA-Козятин” відслідкували на скільки безпечно на дорогах містач

Журналісти “RIA-Козятин” відслідкували на скільки безпечно на дорогах містач

Обираючи місце для проживання, одним із важливих критеріїв є безпека самого мешканця та його сім’ї, особливо дітей. Дуже хвилює батьків безпечний шлях чада до дому. Але у нашому Козятині говорити про безпеку не тільки для дітей, а й для усіх мешканців, не виходить.

Подивитися на безпеку руху по місту запропонував голова ради ветеранів-пенсіонерів Козятинського РВУМВС Віктор Щаблевський. Наша подорож почалася від Пушкінського парку. Дорога там давно не ремонтована і навіть не латана. Вибоїни такі, що водій, котрий не помітив ями, може, м’яко кажучи, прикусити язика. А коли говорити серйозно, то “зловивши” таку вирву, можна досить серйозно пошкодити авто.

 

Далі ми плавно повертаємо на вулицю Пилипа Орлика.

Відео дня

— Мене уже навіть і не обурює, просто дивує той факт, що пішохідні переходи постворювали, а про відповідні знаки для водіїв забули, — каже пан Щаблевський. — З одного боку переходу є знак, а з іншого — ні. Це значить, що водій може зупинитись або ні — на його власний розсуд. А пішоходи бачать зебру і безпечно переходять дорогу.

 

За словами Віктора Володимировича, є законодавчі акти, ГОСТи та “сніпи”. У весняно-осінній період проводиться обстеження доріг. При виявленні будь-яких недоліків повинні встановлюватися дорожні знаки. Працівник поліції звертається до міського голови і в приписі дає рекомендаційний характер (наприклад, заборонити рух вантажного транспорту для збереження проїжджої частини дороги).

 

На вулиці Незалежності (колишня Червоноармійська) на перехресті з вулицею Пилипа Орлика ями та вибоїни на дорожньому полотні такі великі, наче тут проходили військові дії.  Віктор Щаблевський акцентує нашу  увагу на тротуари. Вірніше, на те, в якому вони стані: високі бур’яни, необрізані дерева, а в деяких місцях і повна відсутність самого тротуару (вулиця Куликівського) тільки сприяє виникненню аварійних ситуацій на дорозі. Така необлаштованість пішохідних тротуарів заставляє людей іти по проїжджій частині і тим самим заважати руху транспорту. Рухаємося по вулиці Куликівського під тунель. По єдиному тротуару, що знаходиться від нас ліворуч, пішоходам йти просто неможливо. Він заріс бур’яном, гілки дерев не підрізані, щоб пройти під ними, треба згинатися.

 

Далі дивимось праворуч — і що бачимо? Там, де має рости газонна травичка, росте картопля, бур’ян тощо.  Це один із в’їздів у місто, тобто візитівка” Козятина.

 

Виїжджаємо під тунель і повертаємо на вулицю Довженка. І що бачимо? Та ж сама картина — тротуари відсутні, дерева заважають хорошій видимості дорожнього полотна, дорога в страшному стані…

 

Всі фото тут. Подорож Козятином — із змістом і не без моралі 1
Ссылка на источник: http://kazatin.com/lyudi/podorozh-iz-zmistom-i-ne-bez-morali-10530114.html

Марічка Стасюк

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up