Акти прийому-здачі робіт доведеться представити народу

Акти прийому-здачі робіт доведеться представити народу

Повертаючись до теми ремонту доріг

З початку квітня в нашому місті проводяться ремонти доріг. На них передбачено 14 мільйонів гривень з бюджету міста. Ті, хто наближений до влади, скажуть, що то така краса, якої світ не бачив і такого темпу ремонту доріг ще в Козятині не було. Ті, хто речі називає своїми іменами, вважають, що ні одна дорога в цьому році не зроблена за стандартом. Для прикладу візьмемо дороги, які ремонтувалися останнім часом.

У середу, 20 червня, почали робити дорогу на вулиці Склярова. Спочатку від вулиці Грушевського до Незалежності залили розчином з бітуму. І поки дорожники накладали шар свіжого асфальту на дорогу, люди потрапляли ногами на липку поверхню. Якщо зі сторони вулиці Грушевського стояв вказівник, що ведуться ремонтні роботи, то люди, які потрапили на липучку, можуть нарікати тільки на себе. А от мешканці міста чи гості Козятина, які проходили вулицю Склярова зі сторони міського скверу та роззулися на липкій поверхні, були праві, коли згадували владу незлим тихим словом. Адже  про те, що ведуться ремонтні роботи, знак не поставили. Той сервіс, який влаштували козятинцям на Склярова, на совісті дорожників і влади міста, яка зобов’язана перевіряти тих, кого найняла на роботу.

Через два дні на цій же вулиці дорожники, озброївшись відбійними молотками, стали розбивати свіжо вкладений асфальт. Виявляється, на Склярова, крім дорожнього покриття, ще має бути заміна каналізаційних люків. От тільки чому спочатку не замінили каналізаційні люки, а потім вже робили дорогу? Загадка, яка всім відома. У поганого господаря завжди так.

Відео дня

Як пояснили самі дорожники, це так має бути за технологією. Спочатку поклали один шар асфальту. Тепер виставляємо, на якій висоті повинні бути криниці каналізацій, щоб поклавши другий шар асфальту, кришки люків каналізації порівнялися з дорожним покриттям.

Гріх не погодитись зі звичайними роботягами. Це вони кров’ю і потом заробляють свої законні гроші. Халтура на ремонті дороги не від них відходить. Зекономлені чи вкрадені від ремонту кошти їм не потрапляють. До бригади дорожників у нас питань не виникає. Вони роблять те, що скаже їм їхній начальник.

До нього є питання: яку роль відіграє звичайна силікатна цегла, що вмуровується між залізобетонню основою криниці каналізації та люком каналізації? І навіщо закладати біля каналізації асфальт, а потім руйнувати його відбійними молотками?

Вулицю Васьковського та вулицю Катукова (вірніше кусочки тих доріг) робили ще весною. Та так хочеться владі сказати, що то ремонт всієї вулиці, що вони роблять хитрий трюк. Усю дорогу поливають бітумом. Засипають її щебнем і пускають каток. Можливо для звітності така технологія ремонту дороги підходить. Тільки водії від чиєїсь дурості не в захваті. Велосипедисти, скутеристи їдуть по середині дороги. Їдуть там, де автівки трохи розкидали щебінь на край дороги. Хто їде краєм дороги, має небезпеку падіння, адже на щебені добре заносить.Та й водії легковиків не в захваті. Таку дорогу вони вже охрестили рашпелем. Вони знають, що кажуть, адже взуття для своїх залізних коней купують частенько. Така дорога з’їдає резину менше, як за сезон.

Від редакції: після закінчення ремонту на дорогах міста Козятин, ми офіційно запросимо акти прийому-здачі робіт і звіримо їх з тим, що є насправді. Хто хоче ввійти в ініціативну групу перевірки асфальтування, приєднуйтесь.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sergey Loga

    Це мабуть скоро будуть асвальтувати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up