Без даху і скла, а деякі вціліли: як виглядають прозорі зупинки у Козятині

Без даху і скла, а деякі вціліли: як виглядають прозорі зупинки у Козятині
  • Декілька років тому в Козятині облаштували зупинки громадського транспорту за сучасними європейськими стандартами.

  • Втім, цивілізація прижилася не всюди 

Більшість автобусних зупинок у нашому місті — спадщина СРСР, тому що ті, які облаштували за часів Незалежності, можна порахувати на пальцях. Та у 2018 році місто почало переходити від зупинок громадського транспорту за радянськими стандартами до європейських. Тоді на тій стороні і біля училища встановили нові прозорі зупинки, на кшталт таких, які ми бачимо на вулицях Вінниці. Наступного року цивілізація дісталася ще й до центру — сучасна зупинка з’явилася на Пилипа Орлика. Ще по одній облаштували у південно-західній частині міста — на вулиці Ярослава Мудрого та на ПРБ. На самі зупинки витратили з міського бюджету майже 200 тисяч гривень. Шкода, що деякі з них за три роки вже в такому стані, що страшно глянути.

Почнемо ми із зупинки біля ліцею № 5. Пам’ятаєте, саме довкола неї два роки тому виникло найбільше галасу. Усе через те, що на скляних панелях цієї зупинки напис «Vinnitsa City», герб нашого обласного центру і зображення відомої водогінної вежі на Європейській площі. Це помітили козятинчани, зробили світлину і фотографія облетіла соцмережі. Дехто відреагував спокійно, мовляв, і що тут такого. Та були люди, які цього не зрозуміли.

Ця зупинка наймолодша серед усіх прозорих зупинок у місті. Але на перший погляд так про неї не скажеш. Чи то був ураганний вітер, чи, може, «постарався» хтось із мешканців, але двох скляних панелей тут уже немає.

Відео дня

Не в кращому стані і лавка — повиривали щаблі так, що сидіти на ній тепер неможливо. А враховуючи купу сміття в урні, яка без перебільшення ледь не перевалюється через край, можна зробити висновок, що до всього іншого прибирають тут не надто часто.

Двом іншим прозорим зупинкам у південно–західній частині міста пощастило більше. Там і скло не вибите, і лавки цілі. Щоправда, над прозорою зупинкою на провулку Василя Пирогова (колишній провулок Першого травня) трохи «почаклували» — судячи з отвору на металевій конструкції в лівій частині, від неї щось відкрутили. Припускаємо, що це могла бути урна, тому що біля решти зупинок смітники є, а тут немає. Додамо, що саме цю зупинку вже доводилося одного разу лагодити — два роки тому там замінили скляні панелі, одну з яких пошкодив буревій, а іншу вибили люди.

Та найгірша ситуація із прозорою зупинкою на вулиці Пилипа Орлика, що в центрі міста. До речі, вона з-поміж усіх нових зупинок була найдешевшою. Її замовляли без бічних панелей, тому вийшло трохи зекономити. Там ціле скло. Цілі й лавочки, жоден щабель не вирваний. Втім, сидіти на зупинці можна лише в суху погоду, тому що коли йде дощ, на голову буде капати. А все через те, що на зупинці немає даху.

Хочеться сподіватися, що його просто вирвало вітром і це не справа рук когось із козятинчан.

 

Читайте також:

Із розміткою запізнилися на два місяці

«Вимагаємо негайно дати коментар про стан доріг». Козятинчани написали звернення до мера міста

Козятин у фото: дороги, дороги й дороги, дошка пошани та водовідведення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ирина Абрамюк

    Ми повертаємось з садочка з дітьми і в холодну пору чекаємо 7 автобус, ховаємось від дощу саме на цій зупинці.Таких мамочок чимало , будемо вдячні за ремонт і підтримку . Та першочергове завдання - це мир в Україні!
  • Natalya Mamchenko

    Жах😡😡 Наче якісь дикуни.  Невже приємно жити в такому....???
  • Олександр Ольшевський

    Треба камери ставити і не будуть ламати

    Моя Европа reply Олександр Ольшевський

    З розпізнаванням лиць і штрафи в 10-ти кратнос розмірі , тільки так не іначе з нашим біо сміттям !!!

keyboard_arrow_up