Час «перевзути »автомобіль: дорожники області закликаєють водіїв подбати про безпеку на дорозі

Час «перевзути »автомобіль:  дорожники області закликаєють водіїв подбати про безпеку на дорозі
  • За інформацією Українського гідрометеорологічного центру, незабаром позначки термометра можуть впасти вночі до 0 градусів за Цельсієм. 
  • Служба автомобільних доріг у Вінницькій області закликає водіїв подбати про безпеку на дорозі та нагадує про необхідність замін літніх шин на зимові.  

Дорожники наголошують — не варто чекати, коли випаде сніг, а скористатися рекомендацією виробників та «перевзути» авто, щойно середньодобова температура сягне +7 градусів.

«Звернення у шиномонтаж зараз допоможе вам уникнути черг до майстерень у негоду, — зазначають у профільній службі. — Будь-яке погіршення погоди не стане для вас стресом і не вплине на ваші плани вирушити у дорогу. Завдяки своїй конструкції зимові шини значно зменшують гальмівний шлях. Вони втримають автомобіль на мокрій, вкритій снігом чи зледенілій дорозі».

Відео дня

Разом з тим, у поліції зазначають, що водії, які нехтують цими порадами, наражають на небезпеку не тільки себе, а й інших: водій авто, якого рухається попереду на зимовій гумі має коротший гальмівний шлях (дотриматися дистанції стає непросто), або пішохода, який не очікує, що авто не зупиниться вчасно перед пішохідним переходом.

— Пам’ятайте, що в зимовий період керування автомобілем вимагає більшої зосередженості та вміння діяти у непередбачених ситуаціях. Враховуйте це під час обирання безпечної швидкості руху, безпечної дистанції та інтервалу, — кажуть у поліції. — Керуйте відповідально і нехай всі подорожі будуть безпечними.

Нагадаємо — з середи, 16 листопада синоптики прогнозують мокрий сніг з дощем та морози

Читайте також:

300 гривень за спалений бур'ян, 170 — за вигул собаки без намордника: про штрафи для козятинчан

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up