До канави на Незалежності додалися ще й видерті квадрати. Коли відремонтують?

До канави на Незалежності додалися ще й видерті квадрати. Коли відремонтують?
  • Геометрія бездоріжжя. Центр міста, одна із головних магістралей — вулиця Незалежності — вся засотана ямами, схожими на геометричні фігури, та нерівностями.
  • До велетенської канави через всю дорогу, що вже більше року є в районі танка, тиждень тому додалися ще й видерті квадрати та прямокутники.
  • В управлінні житлово-комунального господарства Козятинської міської ради розповіли, коли відремонтують вулиці та відповіли на ряд питань, які стосуються наших доріг

Черговий ямковий ремонт козятинських доріг — це черговий виклик та випробування для наших автомобілістів. Адже до вже звичних ям на автошляхах додалися ще й видерті дорожниками шматки асфальту. Нещодавно такі були на Героїв Майдану. Водії довгенько ними гицали, адже так уже склалося — як тільки в Козятині розпочинають ремонтувати дорогу, починаються затяжні дощі. Ями заливає водою і як хоч, так і їдь.

Як кажуть у народі, з горем навпіл цю вулицю залатали. Тиждень тому все повторилося, тільки уже на Незалежності. Сценарій незмінний — повидирали ями і… знову пішов дощ. «Хоч би якийсь знак поставили чи що, що там оті вирви зробили», — такі фрази можна почути чи не від кожного водія чи пішохода. Ну і справді, де вони, ті знаки? Наші водії, то вже звикли, а що робити гостям нашого міста? 

Відео дня

Ці та інші питання про ремонт дороги ми поставили виконуючому обов’язки начальника Управління ЖКГ Івану Вовкодаву. Але давайте повернемося до Незалежності. 

►Фото з архіву газети. Тетяна Панасюк більше двох тижнів тому написала заяву у поліцію через канаву біля танка. У ЖКГ заплатили штраф

За канаву на дорозі заплатили штраф

Ще на початку жовтня до поліції звернулася козятинчанка Тетяна Панасюк, яка написала заяву щодо велетенської канави на цій вулиці. Нагадаємо, жінка була обурена, що пройшло більше року, а яму і досі не заасфальтували. На заяву Тетяни відреагувала поліція. Вони зафіксували поперечну відсутність дорожнього покриття, шириною 9 метрів та глибиною 30 сантиметрів. Здійснили акт обстеження, який направили у відповідні органи для реагування, а саме Вінницьке управління патрульної поліції у відділ по безпеці дорожнього руху. Саме там притягують осіб, які відповідають за стан дорожнього покриття.

З того часу пройшло вже більше двох тижнів. Чи прийняли відповідні міри?

— Склали протокол на мене, виписали штраф, там межі є від 1000 до 1500 тисячі гривень, — розповів нам Іван Вовкодав. —  Я заплатив. Міг би оскаржити, але це і гроші, і час. На жаль, так простіше.

Що стосується завершення поточного ямкового ремонту, то, за словами Івана Вовкодава, це все тепер залежить від погоди. 

— Одразу коли все просохне, сонечко, закінчимо ремонт. Ви ж розумієте, в калюжі не будуть кидати асфальт.

Чому ж так пізно у Козятині почали ремонтувати дорогу? 

На це питання також дали відповідь. За словами Івана Вовкодава, є 590 Постанова, за якою з казначейства проходять видатки в умовах воєнного стану. Вони проходять в певній черговості, їх  є три. І якраз поточний ремонт доріг стоїть в останній.

— Влітку внесли зміни і ці видатки включили в другу чергу. Аварійна ліквідація отаких пошкоджень як у нас, ямковий ремонт, оплачується, але за умови, якщо перелік доріг буде затверджений ОВА, — пояснює Іван Вовкодав. — І якраз ми подалися одразу, тричі писали листи і на початку жовтня, здається 12 числа, нам прийшов цей наказ про затвердження. Тому раніше підрядники не хотіли працювати.

Залишається питання розмітки. Вона буде, як тільки завершиться ремонт доріг. У ЖКГ нас запевнили, що вона запланована і кошти також є.

Нагадаємо:

«Ми не будемо по ямах наносити дорожню розмітку»

Читайте також:

Залатати ями завадив дощ

В Козятині найродючіша земля.Тут навіть кришка підземної комунікації дала врожай

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ріта Гордійчук

    Кромі вул.героїв майдана  е ще вул Вінничанка на якій такі ями що не треба пити окопи, особливо ночю можна закрити носом , бо щедро цього всього немає свету
  • Любов Лавренюк

    Дорогу на Іванківці також обіцяли відремонтувати,але ні,на греблі такі ями,що не проїхати не пройти.
  • Valentina Shaidovska

    Почнуть ремонтувати коли буде дощ, або сніг ляпати. Немає коли займатись дорогами в місті зараз головне займатись іншими справами, які приносять дохід в кишеню.
  • Мария Свердел

    Я з вами згідна бо дороги 2 нас жах

keyboard_arrow_up